wueska Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Piotr podziwiam samozaparcie w temacie, co do problemu: a świece podmieniał ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Podmienialem świece nową kupywałem irydową kawasaki taka jak ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 ustaw luz zaworowy tylko starannie i porządnie, jesli masz czym zmierz ciśnienie sprężania, gaźnik ma być czysty i ustawiony na sucho według danych serwisówki. Ma zapalić i koniec. Zresztą mechanik robił to teraz go za dupe i niech odpali po co takie gdybania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 No tak czyli musze kupic płytki i ustawić i Później będę próbował bo nic tu nie wymyslimy jak sa luzy to nie odpali proste. Za duże są o 0,5 a w drugim o 0,10 mm za duze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Na za dużych i tak powinien zapalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 to nie wiem . Spróbuje jutro zapalic na baniaca jeszcze pare razy popróbuje. Jak wleje przes Swiece to za każdym razem tak strzeli fuknie i tyle. Hm rozrzad dobrze niby jest mechanik ustawial . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 idz do swojego mechanika mimo, ze to nie jest najstosowniejsza charakterystyka tej postaci, powiedz, ze przyszla wiosna i niech Tobie odpalil to co czekako na wiosne... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 HEHE WAtpie jeszcze mi cos gorzej zepsuje heh nie no spróbuje jutro i sprawdze jeszcze dokladnie rozrzad i sprobuje odpalic no bo tam jest wszystko ok ale nie wiem czemu nie chce odpalic sprawdzalem z bratem który cos tam sie zna na mechanice robil w warsztacie . Naucz się synu poprawnej polszczyzny i używaj znaków interpunkcji, bo tych wypocin nie da się czytać.moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 wez jeszcze kowala do pomocy, nie sprawdza sie wszystkiego 2 lub 3 razy tak jak Ty kminisz z rozrzadem, rob cos raz a dobrze i nie bedziesz wracal do tematu i drapal sie po glowie jak bohaterowie filmu sasiedzi, nie obraz sie ale tak sobie Ciebie z Twoim mechanikiem wyobrazam ;) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Tam nie ma miejsca na >chyba dobrze< Tam MUSI być dobrze i ty musisz wiedzieć że jest dobrze jeżeli chcesz sobie dać radę sam. Tutaj na forum chłopaki bardzo mi pomogli :) Jednak to że muszę wiedzieć że >jest dobrze< to już była moja chęć nauczenia się. Powątpiewam również w wiedzę twojego mechanika. Gdyby wszystko ustawił dobrze (pomijam gaźnik) moto odpaliłoby bo nie miałby innego wyjścia.Coś zatem jest nie tak jak książka przewiduje. Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 no to rozrzad jest dobrze ustawiony wiec nie mam juz pojecia. w silniku wszystko powinno byc ok. Kolega mial w klr 600 tez ze nie mogl odpalic i on mial impulsator do wymiany ale moj jest ok Czytałeś poprzednią uwagę ?moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Mnie zastanawia ten od początku źle ustawiony rozrząd, choć to mało prawdopodobne możliwe jest że rozrząd był ustawiony dobrze natomiast koło magnesowe może być ustawione źle. Ustaw gmp wyczuwając jego punkt nawet śrubokrętem(tylko błagam ostrożnie) i sprawdź czy widać znak o oznaczeniu "T" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 No to tak ten mechanik zrobil pozniej sciagalem z Bratem jeszcze raz glowice bo jakies podkladki byly i musialem wyciagnac i wszystok jest ok sprawdzane dobrze zlozone rozrzad tez. A Jak jeszcze ten mechanik zrobil i probowalem odpalic to strzelal w gaznik ogniem. A teraz lepiej bo w tlumik . wiec nie wiem juz sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Biały dym i fuka.Nie chce zapalićNie wiesz dlaczego, brat też nie wie. Myślę że twój mechanik zrobił ciebie w balona (często robią jak wykapują że klient nie obeznany w temacie) Założył głowicę na uszczelkę obmazaną silikonem. Dokręcił na fachowe oko. Albo za mocno, albo za słabo (raczej wątpię) Być może urwał nawet szpilę od głowicy o czym nie wiesz. Być może pogiął ją (głowicę) i dlatego biały dym bo płyn chłodniczy dostaje się do cylindra. Być może rozrząd jest źle ustawiony. Jeżeli jest wszystko ok, moto zapali od pierwszej próby Edytowane 28 Marca 2013 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy000l Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nie moge wlasnie tego znaku T znalez tam jest duzo znakow kresek ale jutro dokladnie poszukam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi