mbolek1991 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam mój motocykl to Kawasaki ZX6R rok produkcji 2001, silnik 636.Zawory są po regulacji robiłem to sam i nie jest to pierwsze moto przy którym to robiłem wcześniej była WR, ale do rzeczy luzy na niektórych zaworach były za ciasne więc zdjąłem wałki (oczywiście wszystko ustawione na znaki) wyjąłem szklaneczki i zmierzyłem płytki które były do wymiany, kupiłem odpowiednie płytki i wszystko złożyłem i teraz pojawia sie problem luzy na zaworach ssących są idealne, ale na wydechowych są strasznie ciasne co jest bardzo dziwne bo założyłem cieńsze płytki o 0,05mm, co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Błąd w pomiarach luzów po wymianie płytek Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbolek1991 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Luzy były takie że 0,20mm listek wchodził a 0,25mm już nie, płytki były 3.35 a założyłem 3.30, na ssących też cieńsze płytki założyłem i wszystko jest elegancko a na wydechu teraz tak że nawet listka 0,10mm nie mogę włożyć zły pomiar płytek teraz sprawdziłem jeszcze raz mój błąd, temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi