agrupa Opublikowano 5 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2004 wiatm serdecznie. jestem NOwy na forum i zgodznie z tradycją staropolską mówię DZIEŃ DOBRY. Mam drobne pytanie jakie dzwięki towarzysza wam przy zmianie biegów w etz 251/250??? szczególnie przy redukcji, w jaki sposób prwidłowo redukować biegi. u mnie czasmi słychać takie "klap" czy to normalka czy co się dzieje. dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 6 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 takie dzwieki swiadczą niestety o jednym- powoli zuzywa sie skrzynia biegów - ale co nie znaczy że zaraz trzeba wymieniac wszystkie tryby :buttrock:. W mojej etce skrzynia jest dosc głosna ale znalazłem na to sposób- trzeba nauczyc sie zmieniac biegi tak aby wchodziły gładko i szybko (wtedy jest cicho):D Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 6 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 Czołem:co do redukcji, to ja robie tak:-sprzęgło-przygazówka, zeby obroty wyrównać pozniej, zeby nie było duzego skoku obrotów po reducji :D- redukcja :D Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_Olsztyn Opublikowano 6 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 a ja tak :mrgreen: sprzegiełko potek klik klik klik lekko hamulec i jade dwójeczka np przy mocnym zakrecaniu w boczna drogę polną kest ok wazne zeby nie było jakiegos maltretowania butem dźwigni tylko z wyczuciem delikatnie. u mnie skrzynia jak narazie chodzi bez problemów :mrgreen: pozdrawiam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 6 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2004 oczywiście tak tez mozna :D ja napisalem, jesli chodzi o taką wolniejszą redukcje z płynną jazdą bez użycia hamulca :buttrock: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi