raaza Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam ,mam zamiar kupić motocykl. Facet od którego chcę kupić mówi, że kupił od gościa, spisał z nim umowę kupna, ale ani on ani sprzedający nie zgłosili w urzędzie transakcji. Podobni poprzedni właściciel - takze zrobili tak samo. Czyli dwa razy motocykl nie był przerejestrowany w urzędzie..Motocykl ma polski białe tablice.Sprzedający twierdzi, ze ma ubezpieczenie, które wykupywał na swoje nazwisko..???Mówi, że podpiszemy normalną umowę kupna sprzedaży na jego nazwisko, i dodatkowo da mi dwie poprzednie umowy kupna sprzedaży (te niezgłoszone). Będę mógł taki motocykl normalnie zarejestrować na siebie? Czy coś tu się nie zgadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Będziesz musiał pokazać w WK wszystkie umowy jakie masz, czyli od momentu Twojego zakupu, po umowę na której jest nazwisko właściciela motocykla z dowodu rejestracyjnego - sprawdź dokładnie dane właścicieli, czy są imiona, nazwiska, adresy itp., na to patrzą przy rejestracji. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Ziuutek ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 dokladnie, obowiazuje cie ciaglosc umow , czyli musisz posiadac cala historie od wlasciciela widniejacego w dowodzie po ostatnia umowe jaka zastala spisana , tylko oryginaly . przedstawiasz to w wydziale komunikacji i masz problem z glowy. wazne jest by bylo wazne oc , nie bedziesz musial placic za kogos. sprAWDZ rowniez czy jest karta pojazdu , chyb a ze w dowodzie ma wpisany ze nie dotyczy dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Normalna sprawa, możesz miec 10 umów K-S.Ważna jest ciągłość umów.Parę lat wstecz rejestrowałem auto ze Szwajcarii, kilku Polaków na miejscu (CH) zdążyło auto sprzedać(trzech).Potem na miejscu w Polsce dwóch :)Pani w WK poszła do kierownika, przerosło ją to.Auto zostało zarejestrowane, zgodnie z obowiązującym prawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomjag Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Tez , to przerabiałem przy zakupie XBR-ki. Jak są wszystkie umowy nie ma z tym żadnych problemów. Najlepiej dokładnie przejrzeć, czy są wszystkie i czy ich chronologia się zgadza. (ze sprzedającego na kupującego) ホンダが一番ですhttp://www.otowakacj...owy-20-id635935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raaza Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Aha, czyli wszystko ok. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 następnym razem skorzystaj z wyszukiwarki, leniu patentowany!jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi