Skocz do zawartości

Ural silnik jaka skrzynia

Danko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Panowie pomóżcie i podpowiedzcie chcem przejrzeć skrzynie kupiłem motocykl i wiadomo trzeba co nieco pogrzebać wrzucam zdjęcia silnika podpowiedzcie jakie gażniki do niego będą najlepsze i jaką mam skrzynie biegów i od czego jest bo jest problem ze wstecznym. doradzcie też co zrobićmam słabe sprzęgło jakie ajlepiej kupić tylko chcem najpierw rozebraći obejrzeć jak wygląda te które mam, mam czasami problem z iskrą na kowdełku chyba pojawia się tłuszcz.olej i słabnie iskra czy zainwestwać w moduł elektryczny? jestem świeży w temacie tych motocykli pomóżcie pozdrawiam;)

post-40060-0-72592700-1357331658_thumb.jpg

post-40060-0-59855600-1357331668_thumb.jpg

post-40060-0-49762000-1357331677_thumb.jpg

Skrzynia oryginalna od Urala M67, tak samo jak silnik i chyba reszta podwozia. Bez weryfikacji stanu częsci w sprzęgle trudno wróżyć z fusów i zdjęć, bo mogą być zużyte tarcze, zaolejone lub po prostu wycisk jest do wymiany. Gaźniki masz od starszego modelu, u ciebie powinny być K65 lub K68, bo do takich masz wstawione mocowania na głowicach. Tu trochę danych http://www.kolyaska.pl/m-67.html i http://redmotorz.eu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=124&Itemid=579 . Radzę zacząć przygodę z motocyklem radzieckim od poczytania książek i informacji z netu. Bez tego będziesz błądził jak dziecko we mgle.