_Pablo_ Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Na szybko link do opłat drogowych : http://moto-trasy.pl/oplaty-drogowe-europa-2012/ . Adi nie liczylbym za mocno na dzikie spanie . W Chorwacji chyba jest to nawet zabronione a dalej to nie wiem jak w kwestii bezpieczeństwa Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICI Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 a my koniecznie musimy odpoczywać w zajebiśc... drogim Istambule ? A może zróbmy przerwę w taniej Albanii z dzień , w Grecji z dzień i w Złotych Piaskach z ....no jak foresst wytrzeźwieje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 MICi nie dasz rady wjechać do Istambulu zwiedzić i wrócić . Trzeba sie zakotwiczyc zrzucić bagaże i ruszyć w miasto na pusto i wyjechać następnego lub kolejnego dnia . To i tak będzie mega skrót bo przecież Istambul to prawie 1/3 Polski . Nie wiadomo jak z krokami Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Na szybko link do opłat drogowych : http://moto-trasy.pl...we-europa-2012/ . Adi nie liczylbym za mocno na dzikie spanie . W Chorwacji chyba jest to nawet zabronione a dalej to nie wiem jak w kwestii bezpieczeństwa Trochę to nieaktualne.W Chorwacji na bramkach można płacić Kunami, Euro lub kartą.Najwygodniej i chyba najkorzystniej kartą.Noclegi średnio 10 Euro, w Dubrowniku płaciłem 20 Euro, ale miałem zajebisty pokój z balkonem na zatokę.Na Campach namiot + motocykl 70-80 Kun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICI Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 MICi nie dasz rady wjechać do Istambulu zwiedzić i wrócić . Trzeba sie zakotwiczyc zrzucić bagaże i ruszyć w miasto na pusto i wyjechać następnego lub kolejnego dnia . To i tak będzie mega skrót bo przecież Istambul to prawie 1/3 Polski . Nie wiadomo jak z krokamino to w Turcji zakotwiczymy na dobę ale ważne żeby wjechać do Istambułu o świcie żeby nie jeba.. sie w korkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Trochę to nieaktualne.W Chorwacji na bramkach można płacić Kunami, Euro lub kartą.Najwygodniej i chyba najkorzystniej kartą.Noclegi średnio 10 Euro, w Dubrowniku płaciłem 20 Euro, ale miałem zajebisty pokój z balkonem na zatokę.Na Campach namiot + motocykl 70-80 Kun.Dzięki za info . A Czarnogóra i Albania ? Wiesz coś na temat biwakowania w tamtych stronach ? Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 W MNE podobnie, w Albanii nie byłem więc się nie wypowiadam.Z tego co wyczytałem to Piter 1600 ma sporą wiedzę na temat Albanii.Na pewno się podzieli :)W Chorwacji jadąc magistralą macie masę Campów, nie ma potrzeby nocować na dziko.Szczerze mówiąc nie wiem czy to zabronione, policji tam jak na lekarstwo, więc chyba nie miałby kto tego egzekwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 W Czarnogórze i Albanii nie ma płatnych dróg,a kwatery są tanie.Nie korzystałem z campingów.W Albanii za nocleg płaciliśmy nawet po 5€ za osobę za noc.W Czarnogórze ok 8€.. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 No to piknie jak mawiał Kwiczol :-) Dzięki za info . Piter pewnie będziemy jeszcze Cie nekali pytaniami Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Nie ma sprawy ,byłem w Albanii trzy razy ,a w Czarnogórze cztery.Trochę pozwiedzałem.Mogę polecić parę miejsc wartych zobaczenia. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 a my koniecznie musimy odpoczywać w zajebiśc... drogim Istambule ? A może zróbmy przerwę w taniej Albanii z dzień , w Grecji z dzień i w Złotych Piaskach z ....no jak foresst wytrzeźwieje :biggrin: jedzmy do Złotych Piasków i siedzmy tak 2 tyg :D:Dtrasa nam znana i koszty niewielkie heheh oprucz Aten chcemy cos kąkretnego w Grecji zobaczyć ?? czy tylko dojechac walnąć się gdzieś na plaży i odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endrju71 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Panowie ,moge sie dołączyc do temtu :icon_question: :smile: Planuje na przyszły rok w zasadzie identyczną trase tz chce i ta Chorwacje z okolicami zobaczyć ,i ten Istambuł tez mi chodził po glowie chodził i ta Grecja bo blisko i grzechem by było nie luknąc.Na wyprawie nie bede przeszkadzał,nie jestem raczej typem szczególnie awantaurującym sie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Panowie ,moge sie dołączyc do temtu :icon_question: :smile: Planuje na przyszły rok w zasadzie identyczną trase tz chce i ta Chorwacje z okolicami zobaczyć ,i ten Istambuł tez mi chodził po glowie chodził i ta Grecja bo blisko i grzechem by było nie luknąc.Na wyprawie nie bede przeszkadzał,nie jestem raczej typem szczególnie awantaurującym sie :icon_biggrin: w tamtym roku planowalismy na początku jechac w 3 osoby :Pno i przygarneliśmy kolejne 3 :Ptak ze i w tym roku bedziemy przygarniac :Da z doswiadczenia wiemy ze i tak dopuki sie nie zjedziemy nie wiadomo kto pojedzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endrju71 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 a z doswiadczenia wiemy ze i tak dopuki sie nie zjedziemy nie wiadomo kto pojedzie :PDobra dobra,u mnie słowo nie dym,jak mówie ze jade to jade :PA poważniej to racja,dopóki sie nie spotkamy ,pewno tak kwiecień /maj przyszlego roku to tylko założenia.W kazdym razie mnie powstrzymac moze tylko "życie" czego nie da sie teraz przewidziec tj . jakaś choroba,moto mi klęknie,w finansach nagle cos sie zawali a nie że mi nagle ochota przejdzie :D.W każdym razie potwierdzam swoją gotowość :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volf50 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam wszystkich .Nadeszły długie zimowe wieczory więc pora chyba zacząć myśleć o kolejnej wyprawie , a raczej dokończyć poprzednią :-) Plan jest taki jak ostatnio ... czyli brak planu :D A tak na poważnie to myślę o wyjeździe na koniec maja lub w czerwcu . Trasa wzdłuż wybrzeża Adriatyku i meta w Grecji :crossy: Powrót niezaplanowany bo znając życie i tak pewnie wyjdzie co innego w praniu :D Zbiórka pewnie będzie u mnie w Rybniku albo U Dudiego w Tychach ( mam nadzieję że jedziemy razem :flesje: ) i pewnie zrobimy następnego dnia strzała do Chorwacji żeby najmniej ciekawy odcinek podróży mieć za sobą . A dalej tempo spacerowe i zwiedzanie Chorwacji, Bośni i Hercegowiny, Czarnogóry , Albanii , Macedonii i Grecji . Czas wyprawy to ok 2,5 tyg . ZAPRASZAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi