WilQ_21 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 WitamJak w temacie mam problem z Aprilią Sonic, jest strasznie slaba. Wszystko w "seri" nic nie było kombinowane. Gaźnik wyczyściłem, filtr powietrza również w napędzie rolki takie jak powinny być, z czasem okaząło się, że pasek jest za długi kupiłem taki jak powinien być. Wydech rozciołem i wypaliłem, kupiłem inny moduł zapłonowy (stary miał logo Yamahy), wymieniłem zestaw cylindra z tłokiem, ale dalej nic nie pomogło. Został mi jeszcze gaźnik jest założony dellorto i ma oznaczenie PHBN 12 może ktoś zamienił dysze ?? Główna jest załozona 72 od ssania 45 i jest mniejsza 40. Szczerze to nie wiem czego się już czepić brakuje mi pomysłów. Skuter jedzie max 50 ale nie o prędkośc chodzi tylko o brak mocy. Nie potrzeba górki wystarczy zatrzymać się w połowie wzniesienia i z miejsca o własnych siłach nie ruszy. Liczę że ktos miał podobny przypadek i bedzie mi coś w stanie poradzić.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 do 50tek kładą gaźniki nawet 18mm przelotu. jezeli seryjnie była 12stka i wszystko jest seryjne, sprawne i poprawnie złożone...cóż widocznie taki model. kompresja ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi