diablos Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 WitamJestem 'świeżakiem' na tym forum więc chcę się przywitać. A więc, witam wszystkich zmotoryzowanych, na imię mi Tomek (diablos)A teraz do rzeczy. Chodzi mi o blokadę przedniego siedzenia w marudzie. Chcę wyciągnąć akumulator, który to znajduje się pod nim, ale... no właśnie, zaciął się zamek i nijak otworzyć nie mogę. Macie jakieś patenty na taką sytuację? No nie wiem, może zamek rozwiercić? Byłbym wdzięczny za pomoc. :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Zaciął Ci się kluczyk, czy mechanizm blokujący siedzenie ?Jak kluczyk, to wsuń rurkę i porządnie "wpiska", aż wyjdzie na zewnątrz WD40, albo innego ustrojstwa penetrującego - mi kiedyś podobna operacja pomogła przy stacyjce samochodowej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Ale kluczyk. Da sie przekrecić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablos Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 No właśnie w tym cały urok, że kluczyk wchodzi bez problemu do końca, ale się skubany nie przekręca. Tak jakby nie był z tego kompletu :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 To moze i lepiej ze sie nie przekreca znaczy ze linka jest cala . Propozycja moja jest taka by podjechac do pierwszego speca od zamkow lub od stacyjek samochodowych i powinien sobie z tym poradzic koszt okolo 50 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) ... kluczyk wchodzi bez problemu do końca, ale się skubany nie przekręca... Dokładnie taki sam efekt miałem ze stacyjką w samochodzie - DW40, albo jeszcze lepiej LPS'em go pożądnie przepłukaj, a potem poruszaj w zamku kluczem przód-tył energicznie kilka razy - może się tylko zapiaszczył. Ewentualnie usiądź na siedzeniu i dociśnij je od góry, aby zatrzask nie blokował mechanizmu i dopiero wówczas spróbuj przekręcić kluczyk, może w tym miejscu coś się zacięło ... Edytowane 15 Listopada 2012 przez Gandalf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablos Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi. Jutro będę miał więcej czasu, to pokombinuję jeszcze z tym zamkiem. Raz jeszcze dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morel_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 U mnie też występuje zjawisko, że zamek nie odpuszcza. Moja metoda polega na dociśnięciu siedzenia i dopiero wtedy przekręceniu kluczyka - pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi