Jump to content

Marauder 1997 r. Problemy z blokadą siedziska

diablos
 Share

Recommended Posts

Witam

Jestem 'świeżakiem' na tym forum więc chcę się przywitać. A więc, witam wszystkich zmotoryzowanych, na imię mi Tomek (diablos)

A teraz do rzeczy. Chodzi mi o blokadę przedniego siedzenia w marudzie. Chcę wyciągnąć akumulator, który to znajduje się pod nim, ale... no właśnie, zaciął się zamek i nijak otworzyć nie mogę. Macie jakieś patenty na taką sytuację? No nie wiem, może zamek rozwiercić? Byłbym wdzięczny za pomoc. :)

Pozdrawiam

Zaciął Ci się kluczyk, czy mechanizm blokujący siedzenie ?

Jak kluczyk, to wsuń rurkę i porządnie "wpiska", aż wyjdzie na zewnątrz WD40, albo innego ustrojstwa penetrującego - mi kiedyś podobna operacja pomogła przy stacyjce samochodowej :biggrin:

To moze i lepiej ze sie nie przekreca znaczy ze linka jest cala . Propozycja moja jest taka by podjechac do pierwszego speca od zamkow lub od stacyjek samochodowych i powinien sobie z tym poradzic koszt okolo 50 zl

... kluczyk wchodzi bez problemu do końca, ale się skubany nie przekręca...

Dokładnie taki sam efekt miałem ze stacyjką w samochodzie - DW40, albo jeszcze lepiej LPS'em go pożądnie przepłukaj, a potem poruszaj w zamku kluczem przód-tył energicznie kilka razy - może się tylko zapiaszczył. Ewentualnie usiądź na siedzeniu i dociśnij je od góry, aby zatrzask nie blokował mechanizmu i dopiero wówczas spróbuj przekręcić kluczyk, może w tym miejscu coś się zacięło ...

Edited by Gandalf

• 4 months later...