Frugacz Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie, wczoraj wieczorem skontaktowałem się z właścicielem/osobą produkującą przedmiot o nazwie kokon. Jest to garaż dedykowany tylko motocyklom każdej marki.Niewiele myśląc pojechałem zobaczyć garaż na własne oczy. Spędziłem tam ponad godzinę oglądając to cudo centymetr po centymetrze i powiem szczerze zatkało mnie.Jakość wykonania jest naprawdę powalająca.Koszt ok 4,5 tysiąca ---ale warte swojej ceny ! Powiedzcie co o tym myślicie i czy byli byście zainteresowani czymś takim. Edytowane 13 Listopada 2012 przez Frugacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Patent dosc ciekawy tymbardziej ta prowadnica . Jednak cena powala na kolana 4,5 tys to sporo jak za garaz z blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jestem zainteresowny zakupem owego cacka, ale chciałbym usłyszeć opinie od użytkownika. Może ktoś posiada taki garaż i podzieli się spostrzeżeniami.Wszelkie komentarze chętnie poczytam.Pozdrawiam Porter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Czyżby nikt nie posiadał takiego garażu?? Czy po prostu wszyscy śmigaja na motórach i nie mają czasu stukac w klawiaturę.Może ktoś ma inny , podobny. Ważne żeby zajmował mało miejsca.Proszę podzielić się opiniami i spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugacz Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witaj, ja osobiście to oglądałem i chwilę testowałem, jest ok, ale KOSZTOWNE. Ja się teraz zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/mototent-tekstylny-garaz-motocyklowy-r-xl-szary-i4149666465.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Ten tekstylny garaż , to na dłuższą metę się nie nadaje. Może na lato i wczesną jesień. Jak przyjdzie zima i mróz, i śnieg , to go cienko widzę.Ten kokon wygląda solidnie. Raczej nie straszne mu deszcze , gradobicie i śnieg. Powinien przetrwać parę ładnych lat, a motor w nim.Wiem że drogo, ale budowa pochłonie 3 razy więcej kasy i miejsca, a o miejsce ( którego mi właśnie brakuje ] mi najwięcej chodzi. Jego wymiary to 112cm/2600cm/160cm. Wcisnę go między drzewa i będzie git. W razie jakichś problemów przeniosę w inne miejsce, a z murowanym nic nie zrobisz.Ciekawe , że nikt z forumowiczów nie jest w jego posiadaniu? Dobrze byłoby posłuchać opinii użytkownika, nie tylko sprzedawcy.Wygląda na to że mogę stać się pierwszym właścicielem kokona. Na razie się rozglądam i zastanawiam , ale kto wie czy nie nabędę stwora.Pozdrowienia Porter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 No i stało się . Jak mówiłem , tak zrobiłem. Kupiłem ten garaż tzw. Moto-box. Zaszalałem i wziąłem model z rolowanymi drzwiami. Najważniejsze , to na poczatku ustawić śrubami regulacyjnymi rozstaw chwytaka przedniego koła i potem to już tylko przyjemność. W przypadku BMW RT nie można wjechać z marszu w chwytak , bo kostrukcja motocykla ogranicza widoczność i nnie widzę przedniego koła, więc wolę go wprowadzić na chwytak, ale radzę sobie.Sam garaż wykonany jest dosyc solidnie. Składa się w dużej części z aluminium i włokna szklanego , więc wydaje się długowieczny. Na razie stoi 2 tygodnie, a wtym czasie przeszły dwie potężne burze z ulewami i jest GIT. Później pstryknę parę zdjęć to uzupełnię opis. Gdyby ktoś chciał owo cudo zobaczyć na własne oczy to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugacz Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Super :) Powiedz jaką cene udało Ci się wynegocjować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 W zasadzie jest to tajemnica handlowa. Mogę tylko powiedzieć że coś się utargowałem, ale niezbyt wiele. Zaznaczam , że mój moto box ma rolowane drzwi, a to nie jest seryjne wyposażenie. W dodatku transport z Łomianek pod Zieloną Górę tez kosztuje, ale chcąc mieć motorek pod domem nie miałem wielkiego wyboru. Garaż jest całoroczny. Można nawet doposażyć go w ogrzewanie , oświetlenie , oraz alarm, więc możliwości są różne. Budowa murowanego wyniosłaby 4 razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_ Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ciekawa alternatywa, a jak jest z zabezpieczeniami antywłamaniowymi? Tylko zamek w drzwiach czy jakieś rygle? Cytuj <<=== BORN TO RIDE ===>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugacz Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ja znam cenę, ponieważ wynalazca mieszka koło mnie i byłem u niego. Zamek jest na zwykły klucz z dwoma ryglami, oczywiście przy drzwiach... tu u kolegi nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 To ja bym chyba wolał przyczepę zadaszoną za połowę tej ceny albo i mniej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Roleta ma zamek z dwoma ryglami na boku. Na pancerną kasę raczej to nie wyglada i raczej takiego zamiaru konstruktor nie miał przy planowaniu. Można dołożyć alarm wew. moto boxa, alarm na tarcze cham. motora, ewentualnie zamontowac we własnym zakresie jakąś sztabę , ale skoro ów cudo stoi na mojej posesji w moim przydomowym ogródku , pod oknem mojej sypialni, w spokojnej okolicy, to raczej nie mam stracha o złodzieja. Zresztą , czy jest jakiś skuteczny zamek na złodzieja ? Jak się zawezmą to i z kasy pancernej z banku ukradną. Nie kupowałem moto boxa z myslą o przeciwdziałaniu kradzieży, tylko jako garaż z całoroczną ochroną na warunki atmosferyczne. Miał zajmować jak najmniej miejsca i tak się stało. Jakość wykonania jest o wiele lepsza niż zwykłego blaszaka, no i sam designe jest OK. Muszę dodać , że jeszcze nikt z odwiedzających mnie ludzi nie zorientował się , że jest to garaż dla motocykla. Padały różne propozycje zastosowania, a najlepsza : Kupiłeś kucyka i tu go trzymasz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Fajna opcja! Moim zdaniem warte ceny. Bezpieczna opcja, jeszcze jakby coś takiego utwardzić dobrze w ziemi to mamy prawdziwy antykradzieżowy bunkier. Patent dosc ciekawy tymbardziej ta prowadnica . Jednak cena powala na kolana 4,5 tys to sporo jak za garaz z blachy .Moim zdaniem dobra cena, zrobienie czegoś takiego również kosztuje - materiał oraz przede wszystkim czas. Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi