Onlinemaster Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam, montowałem handbary, musiałem rozkręcić klamkę przedniego hamulca, klamka mi wyskoczyła z uchwytu, po ponownym włożeniu jej do uchwytu hamulec jest zbyt twardy, za bardzo "wyczulony" - wystarczy delikatne naciśnięcie naklamkę i od razu reaguje zaciskaniem klocków a po zwolnieniu go klocki nie odbijają prawidłowo trzym,ając lekko tarczę przez co przednie koło cały czas hamuje, może mi ktoś wytłumaczć to zjawisko? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Albo źle złożyłeś klamkę albo handbar nie pozwala jej cofnąć się do położenia neutralnego. Z tego co opisujesz wynika że klamka nie ma luzu oraz koło jest cały czas lekko hamowane. Jaki to motocykl? a najlepiej zdjęcie zrób. Radzę tak nie jeździć bo grozi glebą!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onlinemaster Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Już zrobione, rozebrałem klamkę jeszcze raz, okazało sie że bolec wskakuje na swoje miejsce tylko w jednym położeniu, przekręciłem go trochę i wskoczył, przykręciłem klamkę i jest gitara ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi