artur.h Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam, Sprawa wygląda tak: jestem zameldowany w Niemczech, co znaczy że niemiecki dowód mam, jednak poruszam się tam na polskim prawie jazdy. Niedawno złapała mnie ichniejsza policja (prędkość 83/50) co poskutkowało odebraniem mi prawa jazdy (właściwie fahrverbot-zakaz poruszania się po Niemczech) na jeden miesiąc. Moje pytanie brzmi: czy jeśli oddam u nich na policji polskie prawo jazdy to mogę jeździć po Polsce z ewentualnym potwierdzeniem czasowego odebrania prawa jazdy wraz z tłumaczeniem tego dokumentu od tłumacza przysięgłego? Czy zakaz jazdy po Niemczech skutkuje również zakazem jazdy po Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jak mi zatrzymali prawko w niemczech to chcieli odeslac je do Wydzialu Ruchu Drogowego ale dopiero po okresie zatrzymania , ale w ewidencji w polsce nie bylo zadnego wpisu o zatrzymaniu Wiec podczas kontroli policji zaplacil bym tylko mandat za brak dokumentu , Nowego prawka w tym czasie wyrobić mi nie wolno bylo bo tzreba podpisac papier ze prawko zgubiles a nie zostalo zatrzymane .Najlepiej podejdz albo zadzwoń do WRD i sie dowiesz wszytskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi