YAMAHAYZ123 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 witam wiem ze jestem już trochę na forum i to i owo powinienem wiedzieć w sumie wiem ale co mi szkodzi sie zapytać moje zdanie jest mieszane kolega chce kupić pierwsze moto i ma być to cross ostatnio znalazł takie coś http://tablica.pl/oferta/cross-ktm-250-cc-CID5-ID1yl7n.html#225e9bdc;promoted;r:;spytanie mam jaki to rocznik bo nie gustuje w KTM'ie wygląda nawet zadbanie interesuje mnie rocznik tego kata bo nie wiem czy dostępne są do niego części a gość nic nie wspomniał o roczniku w ogłoszeniu myślę ze jak na pierwsze moto by był ja nigdy bym takiego kata nie kupił no ale fundusz ograniczony a przy kupnie sprawdziłbym kompresje i wizualny stan tłoka przez okno wydechowe i jak by był nie wyjechany to można było by łyknąć co o tym sądzicie bardzo proszę o szybkie odpowiedzi za wszystkie z góry dziękuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Rocznik tego kata wychodzi 87-89 z tym że najprawdopodobniej będzie to 89. Stare ktm mają bardzo agresywną charakterystykę silnika i wybór 250 jako pierwsze moto uważam za strzał w kolano dla twojego kolegi. Kolejna kwestia to dostępność części, w Polsce praktycznie zerowa, nawet dealer ktm będzie miał ogromne problemy z dostanie części do tego starocia. Jedynie może coś się uda znaleźć na amerykańskim ebayu gdyż hamburgery mają hopla na punkcię starych moto. Ja na waszym miejscu rozejrzał bym się za jakąs zdrową dt-tką 125, aprillią rx 125 czy kawą kdx 125, bo ten ktm prędzej czy później pochłonie całą kase kolegii Edytowane 17 Października 2012 przez Patryk_mx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Patryk ma rację.. motorek stary a w polsce z firmą ktm nie zafajnie w takich rocznikach ; o niech się kolega określi co chce tym moto robi ; o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 tak ma być to pierwszy cross ogólnie większość bd śmigane w lesie ale od czasu do czasu wypadzik na tor chodzi o to żeby moto było zadbane lekkie i miało buta kolega waży 95 kg ale ja wiem co potrafi 250 2t myślałem ze stary kat nie bd miał takiego powera jak mówicie więc lepiej sie rozglądnąć za 125 dt odpada bo przy jego wadze to to sie bd ledwo toczyło może ktoś ma coś na forum do pchnięcia w kasie 4 tyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 napisz w dziale kupię motocykl... to niech se kupi jakiegoś kx'a czy rm'e lub inne motorki tego rodzaju... fajne lekkie i można tym pośmigać a w takiej kasie w crossie to tylko 2t.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi