grucha87 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 witam. gdzie najlepiej kupić nową pompe olejową do lc4 620 z 95roku?A aunerze w BB chcą 240zł. Czy macie namiar na sklep gdzie kupie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 witam. gdzie najlepiej kupić nową pompe olejową do lc4 620 z 95roku?A aunerze w BB chcą 240zł. Czy macie namiar na sklep gdzie kupie taniej?Nowa pompa tylko Auner. Cena jakaś zabójcza nie jest, więc nie przesadzaj że chcesz taniej, tym bardziej że to na 99% ta sama co w 660, a za używki cenią po 200zł. Dokładasz 40 i masz nową, używki bym w życiu nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 to jak sprawdzić czemu kopci? Zmierzyć pierścienie włożone do cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Przyczyną kopcenia mogą być też właśnie pierścienie, lub uszczelniacze. Pierścienie mają limit: Uszczelniające max 0,60mm, olejowy 0,80. W jakich okolicznościach dymi twój motocykl? Przy schodzeniu z obrotów, przy dodawaniu gazu, czy zaraz po odpaleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 przy dodawaniu gazu PS. 3 miesiące temu kupiłem na allegro za 30zł używkę.(bo poprzednia nie działała-przynajmniej tak mi się wydawało-i padł mi pierścień olejowy-teraz na tej pompce kopci strasznie- W ziemie chce wymianić pierścienie i niechciał bym aby znowu się zepsuły. Może zaworek baypass? Jaką długość ma mieć sprężyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 przy dodawaniu gazu PS. 3 miesiące temu kupiłem na allegro za 30zł używkę.(bo poprzednia nie działała-przynajmniej tak mi się wydawało-i padł mi pierścień olejowy-teraz na tej pompce kopci strasznie- W ziemie chce wymianić pierścienie i niechciał bym aby znowu się zepsuły. Może zaworek baypass? Jaką długość ma mieć sprężyna?Minimalna długość sprężynki to 23,5mm. Cały kompletny zaworek to koszt 19zł w Aunerze, więc profilaktycznie wymień. Ja ostatnio kupowałem chyba 3 albo 4 już. Przy dodawaniu gazu, to raczej pierścienie. Pompę o ile się nie mylę masz jeszcze jedną, więc zdemontuj ją, następnie "rozpołów" odkręcając jedną śrubkę i zmierz szczelinomierzem szczelinę najpierw pomiędzy zewnętrznym rotorem, a obudową pompy , a następnie pomiędzy wewnętrznym rotorem (tą gwiazdką) a zewnętrznym. Max możesz mieć na obu 0,20mm, jeśli jest blisko lub więcej to pompa do wymiany. Możesz też sprawdzić czy nie ma rys lub zadrapań, jeśli są, pompa również do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 mam jedną pompę. 2 pompy były od 96 roku ja mam 95 ;]/ ok pomierzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi