Skocz do zawartości

Laptimer na Androida

Blood
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przewinęło mi się przez 'oczy' kilka postów dotyczących darmowych laptimerów na Androida, lecz koniec końców nie wiem jak temat się rozwinął. Chciałem się zapytać czy ktoś byłby zainteresowany taką aplikacją na swój telefon czy jednak korzystacie z dostępnych już laptimerów (na telefonie, bądź dokupywane jako gadżet do motocykla)? Albo ewentualnie jakie inne gadżety na wspomnianą platformą chętnie zobaczylibyście u siebie na telefonie?

Edytowane przez Blood

Mi nie jest potrzebne, tylko pytam bo mogę coś takiego samemu napisać :) Mam już nawet koncepcję, ale najpierw chciałem zrobić mały research, bo dla samego siebie to już mi się znudziło pisać programy ;D

Ja nie korzystałem, więc nie wiem jak to tam wygląda od środka. Może tam czegoś brakować, co by się przydało, dlatego pytam. Lecz jeśli jest full opcja, no to faktycznie temat niepotrzebny.

+1 dla racechrono.

Proszę: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/136108-wybor-motocykla-na-tor/page__st__1420

Tylko Blood uważaj, bo człowiek który to pisał DRUGI raz (bo wcześniej stworzył to samo na Windows Mobile i Symbiana) potrzebował na to parę dobrych miesięcy ciężkiej pracy, bliżej pół roku...

Już kiedyś pisałem, że mi brakuje testów na odległość hamowania za 100km/h :) Tylko, że ja nie mam androida, więc i tak nie skorzystam.

Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury

Śledziłem ten projekt na bieżąco. Trochę się przeciągał i sporo błędów przy pierwszym releasie było. Nie wiem tylko czy to faktycznie było programowanie full-time, czy popołudniami albo w weekendy.

Początkującym programistom często się wydaje, że coś im zajmie mało czasu - akurat na tym się znam, zajmuje się nimi zawodowo ;)

Aha, no chyba, że tak. Lecz co do drugiej części zdania, to miałem już kontakt z aplikacjami na androida, które korzystały z lokalizacji położenia i wiem, że taki podstawowy lap-timer (ustawiamy ręcznie punkt początkowy toru, a potem aplikacja liczy różnicę pomiędzy momentami przekroczenia tego punktu, z uwzględnieniem lekkich przesunięć) to wcale nie jest nic bardzo skomplikowanego, ani czasochłonnego. No chyba, że ktoś chce mieć wypucowany wygląd, ale póki co piszę tutaj o samej części wykonywalnej programu.

W takim razie mówisz o bardzo podstawowej funkcjonalności, a takich aplikacji jest już dużo. I dodanie wypucowanego wyglądu nic tu nie zmieni.

Zerknij do instrukcji racechrono i popatrz np. jak porównuje się czasy przejazdu różnych okrążeń, miejsca hamowania itd. To taka telemetria dla ubogich :)

Edytowane przez _Ra_