volviaczek Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witamżona chce sprzedać swoja xj-tęmoto kupione od forumowicza txn z yamahaxj.pl w kwietniu 2010 http://otomoto.pl/ya...n-M3377186.html pzdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) To nie jest ciekawe moto.... Cytuję:"Hałasujący kosz sprzęgłowy jest chyba najbardziej typową wadą Diversonów. Nie jest to niebezpieczna przypadłość, ale skutecznie irytuje. Rozrząd również lubi poddenerwować użytkownika grzechotaniem, nawet na łańcuszku w dobrym stanie. Trzeba po prostu poczekać, aż łańcuch rozciągnie się na tyle, by napinacz zaskoczył na następny ząbek.Yamaha zaleca kontrolować luzy zaworowe co 24 tys. km. Jednak pomimo właściwego serwisowania i konserwacji układ rozrządu Yamahy potrafi pracować głośno, począwszy od poczciwej XJ 550 do flagowej XJR 1300. To w dużym stopniu także wynik chłodzenia powietrzem. Silnikowi zdarza się spocić. Wystarczy zastosować olej o wyższej lepkości, żeby pozbyć się brudzących wycieków spod głowicy. Problem stanowią też wibracje i pojawiające się w ich efekcie, nawet przy spokojnej jeździe, dziwne dźwięki, głównie w przedniej owiewce." Edytowane 14 Września 2012 przez samonek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A to kopiuj/wklei a propos czego ? Byłeś, widziałeś, osłuchiwałeś tą konkretną sztukę ?XJ600 jest bardzo ciekawym motocyklem jako "pierwszy poważny" a czasami w ogóle pierwszy i jak każdy inny motocykl ma swoje wady fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Interesowałem się tym motorem ale jak zobaczyłem to co o nim piszą to zrezygnowałem. Wolałbym Suzuki Bandit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na przyszłość pozwól potencjalnym zainteresowanym szukać na własną rękę i opisuj tylko maszynę sprzedawaną w danym temacie. Nie możesz bezpodstawnie wpisywać, że motocykl jest nieciekawy i jeszcze wrzucać wszystko do jednego worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek508 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 samonek4, Miałeś Xj? jeździłeś? To że sobie postuka w niczym nie przeszkadza lepiej niech tylko podenerwuje niż ma się urwać korbowód. Ja miałem Xj i było to bardzo przyjemne moto :) Cytuj Motorynka -> Komar jajcun ->WSK 125 x3 -> ETZ 150 -> ETZ 250 -> GS500 -> FZR600/SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volviaczek Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 samonek4 - zapraszam, posłuchasz, lookniesz i wtedy możemy dyskutować nad wyższością szkoły falenickiej nad otwocką :) ps. może posłuchaj jeszcze swojego bandita po odpaleniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi