Gość Walet Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 kilka dni temu kupilem dragstara 650 i chcialbym wymienic olej i filtr oleju.niestety nie mam ksiazki serwisowej i nie moge znalesc zadnego okienka czy czegokolwiek po czym mozna sprawdzic poziom oleju,gdzie znajduje się filtr?.jestem totalnym laikiem i proszę o wyrozumialość. jak wymienic filtr oleju i jak sprawdzic poziom oleju. z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam motocyklistow :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 jesli jestes laikiem jak sam to ujołeś to moze lepiej zostawic tą zmiane oleju dla serwisu???? to zawsze łatwiej zrobic niż potem 2albo 3 razy wiecej płacić w serwisie za naprawe sprzeta. Wybór pozostawiam tobie. Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piosiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ok, ale żeby sprawdzić poziom oleju chyba nie musze od razu do serwisu jechać, może ktoś się podzielić wiedzą jak srawdzić poziom oleju w drag star 650?? i co ile powinna być wymiana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wymiana oleju w xvs 650 to bulka z maslem- Wymiana co 6000km, - poziom mozesz zobaczyc w okienku wuzyjnym po lewej stronie silnika, mniej wiecej na wysokosci stopki od zmiany biegow, tylko ustaw na czas sprawdzania motocykl pionowo- korek spustowy znajduje sie na spodniej czesci silnika, trzeba zajrzec i na pewno znajdziesz :icon_biggrin:- korek wlewu jest po lewej stronie silnika, taki czarny plastikowy- filtr oleju masz po prawej stronie silnika pod pokrywa, najpierw odkrecasz taki maly okragly chromowany dekielek, a pod nim znajduja sie wlasciwe sruby od pokrywy- przy wymianie filtru pamietaj o wymianie gumowego o'ringu uszczelniajacego- ilosc swiezego oleju to 2,6L - zreszta wybite jest to lewym na karterze silnika Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 I lej tylko pełen syntetyk, o podwyszejnej skuteczności przy wysokich temperaturach, bo tam nie ma chłodnicy, ja na taki olej 160 zł wydałem, ale podczas parady na otwarciu w WAWIe doceniłem go, prędkość 15-20 km/h biegi od 1 do 2 no paranoja, a lepiej więcej za olej zabulić niż za szlifowanie cylindrów hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi