Mr.Nice Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie, co reguluje się częścią nr. 40 na załączonym poniżej obrazku ? Wydawało mi się że obroty ale jak pokręciłem ok 1 obrotu tą śróbką w prawo siedząc na motocyklu to niby obroty na chwile wzrosły ale później było tak jak wcześniej za to moc drastycznie spadła, odkręciłem to spowrotem i moc wrócił ale zastanawia mnie co się tą śróbką reguluje i jak ustawić aby było idealnie, może ktoś miał taki motocykl i zna się na tym :) Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Na pewno kręciłeś nr 40? Bo jak dla mnie to jest tylko zatyczka.Śrubą 37 reguluję się mieszankę na wolnych obrotach i serwisówka Ci powie ile ma być wykręcona, ale jak jest dobrze to nie ruszaj bo potem tego nie ustawisz. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Porętło 40 jest od regulacj wolnych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 juz ci pisal ina forum LC4 - masz wyrobiona przepustnice jak w wiekszosci dellorto , mozesz kreci do usranej smierci a obroty beda rozne .Jak pali ok to olej to , jak ma fochy to albo nowa przepustnica , albo jakis tjujnink owej przepustnicy i sruby ktora ja uchyla ( szlif rowka + nowa dluzsza sruba ) , albo ostatecznosc inny gaznik. Ja swojego dellorto poslalem w PiS du bo chodzil jak mu sie widzialo , zalozylem FCR MX 42 i nie pamietam abym kiedykolwiek potrzebowal wiecej jak 2 kopy na odpalanie nawet po glebie.... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 juz ci pisal ina forum LC4 - masz wyrobiona przepustnice jak w wiekszosci dellorto , mozesz kreci do usranej smierci a obroty beda rozne .Jak pali ok to olej to , jak ma fochy to albo nowa przepustnica , albo jakis tjujnink owej przepustnicy i sruby ktora ja uchyla ( szlif rowka + nowa dluzsza sruba ) , albo ostatecznosc inny gaznik. Ja swojego dellorto poslalem w PiS du bo chodzil jak mu sie widzialo , zalozylem FCR MX 42 i nie pamietam abym kiedykolwiek potrzebowal wiecej jak 2 kopy na odpalanie nawet po glebie....I to jedyne słuszne wyjście. A najlepiej kupić nowego FCR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Nice Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Nie będę kombinował w takim razie, pali dobrze, moc też jest bycza więc nie ma co kombinować, ew w zimę rozbiorę gaźnik i zobacze jak wygląda ta przeprustnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Nice Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 A powiedzcie mi czy wyrobiona iglica może mieć pływ na moc ? Bo zauważyłem ostatnio że w zależności od pogody różni idzie. Z paleniem nie ma najmniejszego problemu, pali zawsze za pierwszym max drugim kopem. Ew jak to nie iglica to co może być powodem jego zmiennych nastrojów ? Dodam tylko że jak pokręcę tą śrubką to czasem mu przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 odpowiedz juz byla - albo z tym zyj i ciesz sie ze w ogole pali , albo wywal ten szmelc i wstaw porzadny gaznik Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi