Rajmund Kudelski Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Tu się chwalimy, Więc pochwalę się i ja. Skonstruowałem oliwiarkę do łańcucha. Głównym elementem jest oczywiście sterownik.Program sterownika umożliwia wybranie odpowiedniego trybu pracy. Można też samemu zmienić częstotliwość olejenia. Centrala posiada czujnik temperatury, który koryguje czas otwarcia zaworu pod wpływem zmiany lepkości oleju. A wygląda to tak:Dostępne są w różnych zestawach kolorystycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Po swoich doświadczeniach z oliwiarką doszedłem do wniosku smarować wystarczy tylko podczas i po deszczu. Jak nie pada to jakaś tam warstwa oleju na oringach zawsze będzie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi