Limo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie każe ci robić remontu ale mój motor brał i musiałem robić remont - miał wyżeźbienie na cylindrze wielkości kciuka. Jak go rozpaliłem i rozgrzałem to było siwo na podwórku. To nie moje moto :). Poza tym jakbyś przeczytał temat od początku to byś wiedział że nie widać dymu podczas jazdy. Takie zużycie oleju jest jeszcze akceptowalne ale pomiar kompresji wskazuje że pierścienie się konczą i za jakiś czas trzeba będzie robić remont, ale jeszcze nie teraz :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegosz Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 To że remont mnie czeka kiedyś to ja wiem. Pół litra to faktycznie nie tragedia można powiedzieć, i naprawdę nie widać żadnego obłoku dymu za mną, ale na postoju trochę czuć.Raczej nie ma możliwości, żeby te pierścienie były zapieczone, zebrał się tam nagar jakiś. I ten pomysł z naftą sobie darować?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Nie ma nagaru. Pierścienie trochę puszczają co wykazała próba olejowa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi