Robert Becker Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witam Serdecznie!Jest to mój pierwszy post więc tym serdeczniej chciałbym powitać kolegów. Do rzeczy...Mam kawasaki z250A z 83 z roku 1981. W kawasaki nie działa silnik. Czy ktoś zna ten motor? Czy do tej ramy można bez specjalnych przeróbek włożyć jakąś inną jednostkę napędową dostępną w rynku wtórnym? Nie ukrywam że poszukiwania silnika oryginalnego dobry rok spełzają na niczym. Jest to wersja z dwoma cylindrami i wydechami po obu stronach. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 A chcesz odrestaurować tą kawkę czy tylko do pojeżdżenia ? Robiłem kiedyś taką kawę a z tego co pamiętam , z częściami był spory problem . Jeżeli restaurujesz to spoko , ebay i specjaliści pomogą , ale jak chcesz tanio zrobić i polatać to sprzedaj tak jak jest i kup coś innego małego z działającym piecem . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Becker Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Generalnie pomysł na Kawke jest taki żeby ją uruchomić i delikatnie podrobić wizualnie pod cafe... Tylko jak na razie ciężko cokolwiek o niej znaleźć. Silnik to na pewno pierwszy krok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Są prostsze sposoby na cafe, odpuść sobie i poszukaj czegoś co w ogóle ma pracujący silnik. Inaczej to tylko się namordujesz, stracisz więcej czasu. Poszukam czy coś z innego modelu pasuje ale nie rób sobie nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi