Szymon Walos Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Hej ludzie odrazu chce powiedzieć ze pszepraszam za zły dział ((nie wiem czy zły ale odrazu przepraszam nigdy nie pisalem na żadnych forum to mój pierwszy raz jestem dyslektykiem i mam 14 lat )) A więc tak,dostane motorynke romet pony od wójka ale wójek powiedział odrazu że do wymiany magneto i wał ..Ja sobie powiedziałęm okey pierwsza moja przygoda poradze sobie zakupie części za allegro itp itd. Ale tak głębiej o tym poczytałem i widze ze nie jest to taki proste będe potrzbował waszej pomocy co i jak od czego zacząć czy opłaca sie to robić czy wgl dać sobie spokuj i żucic to w kąt ((Mam pierwszy miesiac wakacj na naprawde bo drugi chce sobie pośmigac)) strasznie sie tym jaram po nieważ to moja pierwsza przygoda z własna motorynka,motorwoerem z naprawda prowadzić juz prowadziłem te cacka ogółem daje rade ale troche zboczyłem z tematy no dobra dalej motorynka nie była palona od 10-15 lat co mam od początku do konica zrobić łącznie z wymiana magneta i wałka ..I czy to jest opłącalne Serdecznie pozdrawiam wrazie złego działu proszę o przenisesienie @Edit// Nie mam żadnego sciągacza do magneto wiem że bede musiał to kupić jak można poprosze odrazu linki do aukcj alegro tak wgl jestem z wwa jeżeli ktoś chcetny pomocy kto sie zna to bardzo bym był wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Jeśli nie masz o tym pojęcia to oddaj to komuś kto wie o co chodzi. Czy opłacalne to sam sobie musisz odpowiedzieć, można kupić cały silnik np tu: http://allegro.pl/motorynka-romet-pony-silnik-sprawny-i2416293469.html i mieć kupę części w zapasie za niewielkie pieniądze. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Też jestem dyslektykiem ale nie pisze aż tak nieskładnie , masz edytor tekstu , masz nakładki na przeglądarkę itdJeśli sam nie potrafisz , nie masz nikogo kto potrafi i by ci pokazał oraz nie masz jakiegokolwiek doświadczenia w podobnych pracach to może być ciężkoCo do opłacalności nit za ciebie takiej decyzji nie podejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Walos Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Chodzi mi bardziej co mam zrobić po tych 19 latach co wymienić ...Jakie sa tego koszta \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Po pierwsze - unikaj nowych części produkowanych obecnie, szeroko dostępnych na Allegro. Lepsze są stare śmieci niż ten "nowe" chińskie badziewie. Wał jest tani ale długo nie pojeździ. Platynki to porażka, często sprężynę mają zanitowaną w przeciwnym kierunku. Znajdź kogoś kumatego w mechanice, w Wwa jest sporo bikerów i na forum mamy też ich sporo. Może któryś się zgodzi pomóc Ci, choćby podpowiedzieć w którą stronę kręcić śrubki itp. Jeśli chcesz robić sam to spoko, forum Ci pomoże pod warunkiem że weźmiesz do serca Nasze porady i nie będziesz nic robił na skróty. Mandaryna ma prosty silnik i wielu z Nas zaczynało przygodę moto od takiego właśnie pojazdu. Robiło się remonty w przydrożnym rowie co wyjazd. Ściągacz to podstawa, kupisz na Alle lub w lokalnym sklepie typu Motozbyt. Rowery z Rometu miały pawie taki sam ściągacz do korby, nie jestem pewien czy gwint ten sam. Najpierw ściągnij z netu książkę napraw, taka z żółtą okładką. Poczytaj ją, wszystko będzie łatwiejsze. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Walos Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ty mi bardzo pomogłes dzieki wielkie ;p Wezme do serca jak dostane motorynka to bede was prosil o pomoc Bedszie to jakos w tym tygosniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motórzysta17 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ja na twoim miejscu nie pchał bym się w żadne remonty kiedyś trochę tym obracałem i wiem ,że to po prostu nie ma sensu na pewno nie składanie z nowych części po 1 .jest drogie i nie tak żywotne jak na oryginalnych częściach. Po 2 kup gdzieś na necie silnik na chodzie lub nie , tego jest pełno i za grosze można kupić cały silnik po kosztach nowego walu.np.mój kumpel kupił ostatnio komara na chodzie za 60zł ,bez papierów ale silnik do przekładki jak znalazł .Chyba że gdzieś dorwać z uszkodzoną skrzynią albo coś takiego i z dwóch złożyć jednego.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi