Marcin Polanski Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam wszystkich pieknym poniedzalkowym przed poludniem..... Jestem tutaj nowy i prosilbym na poczatku o wyrozumialosc i zeby czasami nikt odrazu nie pisal uzyj opcji szukaj bo tak naprawde uzylem .... nie ma tematu o ZXT00B wyposazylem sie w kawe tomcat za smieszne pieniadze mam pare pytan na ten temat 1. Chodzi mi o czesci... w internecie nie moge znalezc uszczelek moze ktos z was zna jakas strone gdzie mogl bym sie w nie zaopatrzyc.. 2. problem z plywakiem czy jest to jakis horror w stylu rozbieraj wszystko a pozniej nie poskladasz ... 3. W zakresie obrotow 900- 3000 silnik klekocze lekko czy to jest normalne(licznik wskazuje 48 tys km) ? przepraszam za bledy ortograficzne jezeli takie wystapily ale od wiekow nie pisalem po polsku w takiej ilosci pozdrawiam wszystkich .. i z gory dziekuje za odpowiedzi na koniec pare zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcat Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam.Mam ten model rocznik 1990 tylko ze w orginale i ładnym stanie,tu widzę poprzedni właściciel trochę go sponiewierał,ale widocznie taką miał wizję.Uszczelki to dostaniesz w larsonie.Za mało danych-zawiesza się pływak,ale co się dzieje,zalewa czy jak?.Co do klekotania to u mnie go niema,jest normalna praca silnika od dołu aż do czerwonego pola.Wiadomo to nie honda cbr i szumik,ten model ma twardszą pracę,ale nie może klekotać.Kilka przyczyn może byc np.wyciągnięty łancuch rozrządu,napinacz itp.Przegląd gazników swiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Polanski Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) w cenie 50 €+ pelny bak ;) (25 - 30 €) niedostaniesz bustwa ;-) plastiki sa z nowszej ninji (1992 r 750) tak zostanie dostanie nowa farbe i naklejki kawy szczerze mnie to nie przeszkadza nowe motory nie podobaja mi sie ( 3 katne lampy jakies, led , i ta cala nowa technologia ... ) naleze to tych staromodnychmusi by okraglo i troche kwadratowo ;-) jak narazie doszedlem do tego ze wskaznik paliwa dostaje prad ... wiec wychodzi na to ze plywak albo wskaznik lub kabel ... bo naprawde wyglada wszystko jak by bomba wybuchla przerywacz od migaczy byl drucikiem przymocowany do wtyki od licznika ;) zle spytalem z tym wskaznikiem moglem zadac pytanie czy wystepuja problemy z nim.... na youtubie przesiedzialem troche i tez nie uslyszalem klekotania ... bedzie trzeba na czesci pierwsze go rozebrac pozdrawiam ;) Edytowane 28 Maja 2012 przez Marcin Polanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Czesto klekot w niskim zakresie obrotow, spowodowany jest rozciagnietym lancuszkiem przeniesienia napedu z rozrusznika badz rozsypanym napinaczem tegoz lancuszka, te czesci dostaniesz w serwisie jak rowniez chyba wszystkie jakie chcesz. Ja kupowalem wiele czesci to tego motocykla w serwisie i wszystko bylo jeszcze dostepne. Jesli twoj egzemplarz jest bardzo zmeczony to sobie odpusc jego odbudowe, pochlonie majatek. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Polanski Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 na dzien dzisiejszy mam do wymiany tarcze hamulcowa tyl lancuszek przenoszenia napedu uszczelke ze strony skrzyni i wskaznik paliwa oplaca sie wg was to naprawiac czy lepiej puscic maszyne na czesci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Odpusc sobie, same tarcze to z 1600 zl jak nic, lancuszek pewnie cos kolo 350 zl. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Kupisz je w serwisie Kawasaki? Czy moze beda to prawie takie same Made in China, ktore po pierwszym hamowaniu jak nie pekna, to sie pokrzywia? Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Polanski Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) kupie ja od kolesia ktory to kupil w serwisie kawasaki i co sie okazalo niemiecki serwis tak mu doradzil z polskim dowodem ze nie pasowalo a w niemieckim prawie praktycznie wszedzie przysluguje 2 tygodniowe oddanie towaru ktory nie pasuje .." koles " chcial kozaka grac i wszystko samemu zrobic czasu nie mial w tych 2´-och tygodniach no i juz zacieram raczki ;) dzisiaj bylem w serwisie kawy z owa tarcza pasuje do tomcata :-) czesci firmy kawasuki albo firmy Adidos nie chce na oczy widziec mialem raz chinskiego skutera zrobilem nim 1445 KiloMmetrow i niechcialem go na oczy widziec ... Istnieje jakis Kit firmy BREMBO ? bo z mila checia chcialbym na przod taki Kit zalozyc ... Edytowane 31 Maja 2012 przez Marcin Polanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi