syrnik19 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Czołem, Jeśli zły dział to z góry przepraszam. Jestem posiadaczem tego motorku już 4 rok. Przebieg motoru to 102 tys km o ile jest oryginalny... ale chodzi mi o możliwośc zamiany silnika z innego modelu Hondy lub tez innej marki np: Transalp 600 czy ntv 650. Pierwsze trampki miały ten sam slinik za podstawę tyle że rozwiercony. Pytanie do znawców czy taka operacja zmiany silnika jest możliwa rama w vt 500 dość mała i jakie wiąża się z tym koszta poza ceną silnika. Wyjście można przerobić z kardna np na łańcuch ale chciałbym pozostac przy kardanie. Edytowane 6 Maja 2012 przez syrnik19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_p1 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 dobre pytanie, ja z kolei mam lancuch ale moj silnik zaczyna dymic i kompresja spada wiec tez bede musial go zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Wszystko jest mozliwe, pytanie ile kasy chcesz na to przeznaczyc.Poza tym jaki powod zamiany tego silnika ?VT500 to silnik raczej nie do zarzniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi