Michał Pochowski Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam posiadam Yamahe TDR 125 z 92 roku . Motor jest po remoncie silnika (nie ja wykonywalem wiec nie wiem co bylo robione) przez jeden dzien jezdzil normalnie tylko nie utrzymywal obrotow na luzie i gasl, myslalem ze to kwestia regulacji jednak nastepnego dnia zaczely sie z yamaha dziac dziwne rzeczy na luzie wrzucila sama 6 tysiecy obrotow ( motor stal w miejscu manetka byla puszczona) a potem przy ok 50km/h i ok 6tys obrotach zgasła na ulicy przeciagnalem ja na chodnik i wylalo sie z niej paliwo (mala kałuża się zrobiła). Jak myslicie czego to wina ? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Gaźnik źle poskładany i sądząc po opisie wręcz spartolony konkretnie. Wchodzenie na obroty to lewe powietrze i możesz zacząć go szukać na króćcu dolotowym potem ewentualnie simmering wału od strny magneta (lubi się wypchnąć). Jeśli waha się ulała to opcja 1 zaworek iglicowy się zawiesił lub opcja 2 wężyk paliwowy zeskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 troche za mało napisałeś szczegółów. Skąd to paliwo ucieka? musisz sie dokładnie przyjrzec. Ja myśle ze paliwo nie trafia do komory plywakowej i masz objaw jakby sie konczylo czyli wzrastanie obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pochowski Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 nie wiem bo to szybko zlecialo nie zdazylem spojrzec a teraz juz nie leci paliwo i nie odpala w ogole nawet na ssaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 To zrób to co Ci napisałem, bo jak wężyk paliwowy spadł z gaźnika to nie ma opcji żeby motocykl zapalił. Sprawdź też ile masz wahy w baku żeby nie było tak, że całe wypłynęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 czasami ciezko pomóc komus kto sie nie zna, a przez neta nie naprawimy. Musisz sprawdzic czy wszystko na miejscu i czy jest paliwo. Jak tak to wtedy sciagnij wezyk z gaznika i sprawdz czy plynie paliwo. Ma płynąć mocno a nie sie sączyć. Sprawdz i daj znac, może coś doradzimy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pochowski Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 ok jutro sie tym zajme jak cos dam znac dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi