Skocz do zawartości

Suzuki gz 250 marauder

rex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu pierwszy raz i tym samym chciałbym się przywitać.

Witam wszystkich!!

Kupiłem Suzuki gz 250 marauder i jest problem:

1. Kłopoty z odpaleniem zimnego silnika.

- na ssaniu muszę go trochę pokręcić na rozruszniku i jeszcze dodać gazu, po odpaleniu trochę się dławi, po przygazówce jest ok. ( jak miałem gz 125 wystarczyło tylko ssanie i od razu łapał )

2. Odpalenie ciepłego silnika.

- po odpaleniu ciepłego silnika od razu wchodzi na wysokie obroty bez dodawania gazu i zaraz spada na wolne obroty

3. Kichanie, strzelanie w tłumik.

- gdy hamuje silnikiem i jednocześnie redukuje biegi kicha. Jak schodzę w dół z biegami to przy każdym naciśnięciu sprzęgła jest kichnięcie. Jak hamuje silnikiem bez redukcji biegów też kicha.

4. Nierówna praca.

- na ciepłym silniku na równo trzymanej manetce gazu wyczuwam lekkie szarpania

Motocykl jest z 2000 r. i ma 10 000 przebiegu.

Tak to wygląda, czy jest to problem zaworów, gaźnika?

Jak ustawić zawory i gaźnik?

Proszę o pomoc.

Jak ustawić zawory i gaźnik?

jeśli nie masz pojęcia - najlepiej u mechanika. w stolycy jest co najmniej kilku dobrych, odsyłam do działu warsztatów

chyba, że stać Cię na bardzo samodzielną naukę: popsujesz, zapłacisz na remont + 150% stawki za patrzenie mechanikowi na ręce

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 4 tygodnie później...

No i teraz zagadka.

Śrubę od mieszanki dokręciłem na maksa = czyli mieszanka jest uboga, a on nadal czasami strzela w tłumik co jest oznaką zbyt bogatej mieszanki.

I co dalej ?