rex Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jestem tu pierwszy raz i tym samym chciałbym się przywitać. Witam wszystkich!! Kupiłem Suzuki gz 250 marauder i jest problem: 1. Kłopoty z odpaleniem zimnego silnika. - na ssaniu muszę go trochę pokręcić na rozruszniku i jeszcze dodać gazu, po odpaleniu trochę się dławi, po przygazówce jest ok. ( jak miałem gz 125 wystarczyło tylko ssanie i od razu łapał ) 2. Odpalenie ciepłego silnika. - po odpaleniu ciepłego silnika od razu wchodzi na wysokie obroty bez dodawania gazu i zaraz spada na wolne obroty 3. Kichanie, strzelanie w tłumik. - gdy hamuje silnikiem i jednocześnie redukuje biegi kicha. Jak schodzę w dół z biegami to przy każdym naciśnięciu sprzęgła jest kichnięcie. Jak hamuje silnikiem bez redukcji biegów też kicha. 4. Nierówna praca. - na ciepłym silniku na równo trzymanej manetce gazu wyczuwam lekkie szarpania Motocykl jest z 2000 r. i ma 10 000 przebiegu. Tak to wygląda, czy jest to problem zaworów, gaźnika? Jak ustawić zawory i gaźnik? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jak ustawić zawory i gaźnik? jeśli nie masz pojęcia - najlepiej u mechanika. w stolycy jest co najmniej kilku dobrych, odsyłam do działu warsztatówchyba, że stać Cię na bardzo samodzielną naukę: popsujesz, zapłacisz na remont + 150% stawki za patrzenie mechanikowi na ręcejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No i teraz zagadka.Śrubę od mieszanki dokręciłem na maksa = czyli mieszanka jest uboga, a on nadal czasami strzela w tłumik co jest oznaką zbyt bogatej mieszanki.I co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi