SOWA Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Witam. niedawno wziąłem się za składanie mojej MZ ETZ 251kupiłem nową ramkę lampy (chromowaną) bo stara była czarna i poobdzierana. wkład lampy pasuje do ramki, ale ramka nie pasuje do lampy - jest za duża jakieś 5 mm na średnicy i ma trochę inny kształt tego dolnego uchwytu. ale mówie trudno, to tylko lampa. dziś wziąłem się za inne rzeczy. chciałem założyć wahacz, ale przedtem trzeba założyć uchwyty silnika - kupiłem nowe - nie dosyć że paskudnie ocynkowane - w najbardziej widocznych miejscach poprzypalane jakieś to nie pasują!!!!!!!!!średnica wewnętrzna rurki jest ok 1mm mniejsza od starego uchwytu więc jak włożę tą gumke to nie ma szans, żeby nałożyć uchwyty na swoje miejsce. 2 tygodnie temu oddałem do piaskowania i malowania proszkowego niektóre elementy moto - pompe, uchwyt klamki sprzęgła, blokade tylnego koła, podnóżek kierowcy, dźwignie hamulca, obie pasty i takie tam jeszcze.miały być 2 kolory - czarny połysk i srebrny met. matu czarnego nie miał koleś więc powiedziałem żeby zamówił. zaznaczyłem dokładnie co ma mieć jaki kolor. powiedział że będzie zrobione wszystko za tydzień (na środe przed Bożym Ciałem) potem sie na czwartek przeciągnęło, na sobote, potem sie podobno maszyna popsuła, a jak poszedłem to sie okazało że koleś nie wie co ma mieć jaki kolor. teraz jest podobno już pomalowane (jak byłem w czwartek to czarne elementy już były) ale jak dzwoniłem dzisiaj to koleś mówi że on jest "w terenie" i wróci w poniedziałek w nocy. nikt poza nim mi towaru nie wyda i musze do wtorku czekać :( :( :evil: ide coś tam dalej robić. zobaczymy jak dalej pójdzie. i jeszcze pytanie:tam w przednim zawieszeniu jak się to składa to jest ta rura prowadząca, w której jest taka rurka z gwintem na końcu i na nią się nakłada tą sprężynke i taki zderzak i w instrukcji widze na zdjęciu taką podkładke uszczelniającą - ja tego nie miałem - z czego to jest i jak wygląda - nigdzie nie moge tego qpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ja to kupiłem w zestawie naprawczym do przednich amortyzatorów. Ten zestwik kosztyje jeden 12zł ale co do ceny nie jestem pewny, poprostu juz nie pamietam a kupowałem w marcu. no ale jezeli nie potrzebujesz całego zestawu mozesz zrobic ta uszczeleczke sam z twardego papieru posmarujesz jeszcze silikonem i bedzie trzymac. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szef Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 rozumiem ci u mnie tak samo same problemy :evil: ale trzeba sobie radzic wkoncu to jest piekna mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi