Nezer Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam Od dłuższego czasu walczę z gaźnikami w mojej Hondzinie. Problem polega na tym, że nie mogę uzyskać wysokości pływaka zgodnej z tą z serwisówki. Zgodnie z danymi serwisowymi wysokość pływaka po odwróceniu gaźników ma wynosić 15,5 +-1mm, a jeżeli wychodzi ona poza tolerancję należy wymienić zaworek iglicowy. Ja kupiłem tych zaworków ju chyba z 10 i jak do tej pory trafił mi się jeden no może dwa, które dają 15,5 mm a przy okazji są szczelne i nie przelewają komory. Zacząłem już myśleć, że być może coś jest nie tak z gniazdami zaworków, jednak po przełożeniu dobrego zaworka do innych gaźników poziom jest ok tam, gdzie ten akurat się znajduje. Odpalałem silnik na zaworkach, które trzymały wymiar 18, 17, czy 20 mm jednak rozruch zimnego silnika w tym przypadku to udręka, zapewne z powodu zbyt niskiego poziomu paliwa w komorach. Po dokładniejszym obejrzeniu stożków na wadliwych zaworkach okazało się, że niektóre mają jakieś znikome ślady kleju na powierzchni co zapewne tłumaczy brak szczelności, jednak za wysokość pływaka i docisk zaworka odpowiada sprężyna wewnątrz tegoż, a tu już nic nie wywojuję. Jeżeli macie jakieś pomysły jak rozwiązać te problem to proszę o jakąś podpowiedź Tu fotka zaworka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nezer Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Sprawa załatwiona. Odcięcie paliwa przy 15,5 +-1mm. Zaworki okazały się inne niż oryginalne i wymagały delikatnej manipulacji. Na nowych odcięcie paliwa było na poziomie 22 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex1151 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dawno napisany temat.....ale dzięki za podpowiedz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi