rasta Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam,potrzebuję pomocy, a na forum Hondy Shadow nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Chciałbym zmienić koła w swoim motocyklu (CB750k z 1981 roku) na koła z Hondy Shadow VT600. Sądzicie, że będzie to prosta przekładka, czy potrzeba będzie większych przeróbek? Oba motocykle mają z tyłu bęben, miejsca pod błotnikiem starczy. Czy spodziewać się mogę problemów głównie z zębatką łańcucha czy jeszcze jakichś innych komplikacji?Które wymiary są najistotniejsze dla przekładki felg? Szerokość piasty? Odsadzenie zębatki łańcucha? Wielkość zębatki? Jak te wymiary wyglądają w felgach VT600? PZDR i dzięki za pomoc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zębatka i bęben to akurat najmniejszy problem. Jak sobie wyobrażasz dopasowanie zacisków hamulcowych z przodu do innej felgi i tarczy? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasta Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam,a nie da się przełożyć tarcz i zacisków z CB750 do felgi od VT600? Sorry, jeśli zadaję głupię pytania ale póki co, orientuję się bardziej w czterokołowcach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zależy od rozstawu śrub ale wątpię. Nie wspominając o tym że CB ma 2 tarcze a VT 1. Dla mnie taka zamiana jest kompletnie bez sensu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasta Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedź.Zależałoby mi, żeby mieć trochę szersze koło z tyłu, a seryjna felga CB750 jest dość wąska. Poza tym, szprychy lepiej by pasowały ;)PZDR Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez rasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi