raaza Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam, latem tamtego roku miałem spalanie 2,6-2,8l. Teraz mierzyłem dwukrotnie po odcinkach 100km i dwa razy zżarł 3,3l.Czy podwyższone spalanie może być wynikiem niższej temperatury powietrza?Na ssaniu tylko odpalam z 2sek, koła napompowane, hamulce ok, gaźnik na tych samych ustawieniach..Czy temperatura oscylująca w okolicach 5-10st może mieć wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak. Wyczysć / wymień filtr powietrza albo zmień moto na większe . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raaza Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Filtr czysty..Po co mam zmieniać motocykl na większy? Zmniejszy mi się spalanie czy benzyna potanieje? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Nie , ale mogłes przejechać początek sezonu na zamkniętej przepustnicy z radości :D Wtedy spalanie rośnie i stąd sugestia o zmianie sprzęta na większy - bo byś juz tak gazu nie zamykał. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) a kiedy wymieniałeś filtr ? jaki kolor świecy ? chociaż 0,5 l więcej to nie dużo :huh: Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez JACK. Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raaza Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Mnie nie bawi taka jazda..Spokojnie, powoli, po lasach, porozglądać się.. e: Filtr myłem dwa miesiace temu, świeca kawa z mlekiem, kranik, przewody ok.To musi być temperatura..Zobaczymy jak będzie cieplej. Jak to samo to będę myślał. Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez raaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A może trochę kilogramów po zimie przybyło :) hahahaha Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi