Skocz do zawartości

VT1300CX VS XVS950A Midnight Star --- >Który ??

Felice
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Zastanawiam się nad dwoma motorami, a mianowicie Honda VT1300CX i Yamaha XVS950A Midnight Star.

Kiedyś obrałem za kurs VT1300CX ale dziś obejrzałem nowiuteńką XVS950A i marzenie o Hondzie zadrżało.

Pytam was bo jesteście bardziej doświadczeni ode mnie a po za tym co więcej głów to nie jedna, może ktoś ma 950-tkę i może mi coś o niej powiedzieć.

Co mnie interesuje to jak sobie ten silnik radzi,

VT1300CX i Yamaha XVS950A Midnight Star

jak się zbiera, jak wyprzedza, czy jest awaryjna maszyna.

I ogólnie co myślicie o XVS950A ?

Aha wie ktoś jakie ma spalanie XVS950A ??

Edytowane przez Felice

witam, posiadam od zeszlego roku 950 i musze przyznac ze jest swietna. silnik pracuje bardzo przyjemnie, choc troche cichy wydech. co do spalania to wszystko zalezy jak sie jezdzi, w trasie potrafi spalic niecale 6l ale po miescie to i 8 czasem malo ;)

Niebardzo wiem co tu porownywac - takie moje subiektywne zdanie.

Yamaha:

- mniejsza pojemnosc

- paskudny wydech

- pomieszanie stylu cruisera z niewiadomo czym - "nowoczesny cruiser"

Honda - masz namiastke "prawdziwego choppera" i przy odpowiednich zabiegach mozna z tego zrobic moto marzenie.

- wieksza pojemnosc

- nie wnikalem w dane techniczne ale pewnie wiekszy moment

- wyglad

Co do spalania - pewnie roznica jest pol litra. To nie nowy V-Max ktory spali wszystko niezalenie od ilosci wlanej. Takie moto pala wszytsko okolo 6l.

AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom