Skocz do zawartości

szlif -> jaki tlok?

thomas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zamierzam zrobic szlif,

i tu mam pytanie, jaki wziac tlok? bo slyszalem ze bardzo dobre sa oryginalne niemieckie, a ze polskie to tandeta i sie brac nie oplaca, jak to z tym jest?

a duza jest roznica cenowa pomiedzy polskim a niemieckim?

jakbym sie zalozmy zdecydowal wziac niemiecki to jak rozpoznac czy sprzedawca nie wcisnal mi polskiego?jakie sa roznice wizualne miedzy nimi?

z gory dzieki za odpowiedzi

polski to koszt cos ok 30zł a niemiecki to 49zł

tylko niewiem czy cena polskiego to komplet(pierscienie, sworzen zabezpieczenia) czy nie, ale cena niemieckiego to na bank sam tłok

rozpoznac mozna wizualnie polski swieci jak psu jajca a niemiecki jest tak jakby matowy

Ja równiez ostatnio robiłem szlif i kupiłem niemiecki tłok + do tego niemieckie pierscienie (4zł za sztuke) + nowe łozysko igiełkowe i sworzen jak narazie zrobiłem tylko 500km i jestem zadowolony na 5-tym biegu to juz od 3 tys ładnie ciagnie, przed szlifem mogłem tylko pomarzyc zeby przytych obrotach chciał jechac.

pozdro @

Nie wszytskie tłoki polskie są tandetne....przykład bardzo prosze tłoki polskie produkowane w Gorzycach....nawet Jacek przy swojej Mz 251 R zakładał takiego tłoka i bardzo sobie go chwalił...a ja do sojej MZ założyłem tłoka węgierskiego i narazie wszytsko jes ok :mrgreen:

panowie oryginalny niemiecki tlok kosztuje ....ok 120 zł, zalozylem kiedys do mojego gada mz es 250/2 polski tlok ten za 30 zl i skonczylo sie na wyciaganiu kawalkow aluminium z cylindra -poprostu rozsypal sie jesli chcesz kupic dobry tlok to polecam polskie tloki z gorzyc!!! naprawde rewelacja zreszta po przejeciu firmy przez niemiecki koncern tloki te wkladane sa do vw i audi :buttrock: czyli musza byc niezle... latwo je rozpoznac maja taky matowy szary kolor naprawde polecam niemieckie tloky maja oznaczenia po boczkach wewnatrz tloka niezabardzo pamietam co tam jest ale chyba k20 czt cos takiego oraz numery po drugiej stronie moim zdaniem lepiej dolozyc do tloka do dobry interes pozdrawiam Dima