Lars Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Bry, Mam pytanko, czy ktos z Was uzywal moze wynalazkow do odstraszania zwierzatek majacych ochote na smierc pod kolami motocykla? Dziala to, czy bez sensu kupowac? Moze sa jakies 'wypasione' modele: od wiewiorki do dzika? ;) No i jak to wyglada z cenami? Z gory dzieki za odpowiedzi.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 jak masz znajomego w USA to Ci kupi za grosze a jak to działa - nie mam pojęcia...jak jeździłem tam (w USA) w góry to niemal każdy samochód mial zmontowany "gwizdek" (nawet 2)ale czasami wydywałem "rozwaloną" sarnę (zaraz Sarenka 24 zacznie się czepiać)na pewno nie zaszkodzi....a - ja nie słyszałem tego "gwizdu" - musi emitować dźwięki niesłyszalne dla ludzkiego ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Ostatnio krasnal się w takowe zaopatrzył, z tego co wiem są do kupienia na stacjach benzynowch, cena około 8 zeta. A czy działają :roll: znajomi mają w aucie i jakoś unikali do tej pory sytuacji sam na sam ze zwierzyną.A co do dźwięku to gwizdki wytwarzają częstotliwość poza naszym zakresem słyszalności (powyżej 20kHz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 najłatwiej sprawdxzić ich skuteczność na psie sąsiadów :) idzie sąsiad/sąsiadka z psem my dmuchamy w gwizdek i jeśli sąsiad/sąsiadka zamienia się w latawiec ciągnięty na smyczy przez czworonoga znaczy że gwizdek działa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 oczywiście pies musi byc odpowiednio duży - dlatego warto poczekać aż przyjdzie sąsiad z odpowiednim psem i na małe nie warto się zasadzać...ale się ośmiałem! rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 14 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Hmm...no bardziej mi chodzilo o dziki niz ratlerki.... :)ale i tak wielkie dzieki za odpowiedzi ;)Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 jak ratlerka wypłoszy to i dzika!(napisz jak kupisz i będziesz używal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi