bartek2013 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam. Kupiłem nowy gaźnik do tego silnika i nie mogę go wyregulować poj 65ccm. Może mi ktoś napisać jak wyregulować mieszankę i mniej więcej obroty?? Z góry dziękuje pozdrawiam i lewą w górę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Śruba składu mieszanki ma być odkręcona 1,25 obrotu, a tą drugą ustawiasz wolne obroty. To tak wstępnie. Odpalasz rozgrzewasz do normalnej temp pracy i sprawdzasz reakcję na gaz (jeśli coś nie tak odkręcaj śrubę składu mieszanki na 1,5 obr później jeśli dalej nie gra na 1,75 i tak dalej co 0,25 obr do momentu aż zacznie prawidłowo reagować na dodanie gazu) , na początku możesz bez jeżdzenia na "sucho" jeśli wstępnie ustawisz wolne obroty i moto będzie reagowało dobrze na gaz, będzie lekko wchodziło na obroty bez żadnych zająknięć to zaczynasz jazdę. Przejeżdżasz kilka km żwawym tempem i sprawdzasz kolor świecy. Jeśli świeca nie ma elektrody w kolorze ceglastym lub brązowym ( jak kto sobie to nazywa) to regulujesz dalej. Oczywiście po obrocie śrubą składu mieszanki będziesz musiał drugą śrubą regulować wolne obroty. Iglice w gaźniku daj na środkowy rowek (tak już pewnie masz) i poszukaj w jakiejś serwisówce jaki masz mieć poziom paliwa w komorze pływakowej (jeśli się nie zgadza to ustaw prawidłowy) To chyba tyle tak na początek. Daj znać w temacie czy się udało dobrze wyregulować gazior. Edytowane 31 Stycznia 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2013 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 dzięki. Dam znać na pewno tylko za tydzień bo teraz mam cały tydzień zawalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi