maestro76 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 witam,mam pytanie do posiadaczy kaw zr7 lub zephirow 750-od kilkunastu dni jestem szczesliwym posiadaczem kawy zr7s z 2001-postanowilem wymienic w niej olej-zakupilem tez filtr oleju w ktorym byly dwie uszczelki-mala i duza-no i tu mam problem bo po wykreceniu starego nigdzie nie moglem zauwazyc tej malej uszczelki-duza poszla pod dekielek potem puszka tam podkladka ze sprezyna,filtr a mala mi zostala-moze tak ma byc?-mam nadzieje ze mi pomozeciepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 hajli hajlo!niedawno zmieniałem oleum i filtr i nie przypominam sobie, żeby tam była jakaś mała uszczelka - jest tylko ta pod dekielkiem; podejrzewam, że zrobiłeś wszystko tak jak trzeba. Czy ta "mała" uszczelka była w komplecie z filtrem :?: ps. ale masz świetną dziabarę!!! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 witam,no wlasnie w komplecie byly dwie mala i duza-mala lezy w garazu a ja juz jakis czas smigambez niej i chyba is ok....skoro sie odezwales(za co dzieki -bo nie znam nikogo kto ma zr7-licze w miare mozliwosci na jakies rady w przyszlosci:))-to powiedz czy to normalne ze cale okienko ze stanem oleju jest zasloniete-nalalem przepisowo 3,6 L....nie wiem czy nie spuscic troche aby bylo pomiedzy kreskami max i mindzieki za odezwanie siepozdrPs.twoj sprzecik tez niezgorszy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 1. okienko nie może być zalane całe - upuść na oko ok. 50-100 ml, to powinno wystarczyć, żebu poziom opadł poniżej górnej poziomej kreski; w każdym razie trzymaj poziom :buttrock: ; jeszcze jedno - moto musi stać koniecznie na kołach, bez podpórki i idealnie prosto - wtedy wskaźnik pokaże rzeczywisty poziom oleju2. ta mała uszczelka może byłaby przydatna w jakimś innym moto, bo filtry mają rozmiary uniwersalne i pasują do iluś tam modeli różnych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 tak zrobie-moto stalo przy pomocy kumpla na kolach idealnie w pionie a kolko bylo calkowicie zalane(olej byl zimny)-i to mnie troche zdziwilo bo nalalem idealnie jak odlane na silniku(3,6l)-moze aral jakies gratisy w pojemnikach zastosowal? :buttrock: -to jak juz jestes to ciagne dalej-jak wyglada u ciebie spalanie(przy jakiej jezdzie)?-i jak sie zachowuje twoj miernik paliwa?-bo moj pokazuje ful przy pelnym baku a po spaleniu 10 l zero :? -napisz jeszcze czy tez ci czasami biegi wyskakuja?-sory ze cie mecze ale sam wiesz...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 1. ja wlałem 3,6 litra motula i jak zaciągnął olej do filtra to pasowało jak w mordę strzelił, he he.2. spalanie średnio mi wychodzi 6,5 a przy szybszej jeździe poza miastem do 7,0 - przy prędkości powiedzmy 130 - 140, kawałkami do 180; Twój ma owiewkę i przy szybszej jeździe z pewnością spali mniej; zdaje się, że Avalonowi z forum, który ma zr7S też mniej pali, może ma mniej nerwową prawicę :buttrock: 3. golas ma inny cockpit niż wersja z owiewką; u mnie wskaźnik paliwa sugeruje suchość w zbiorniku już po zużyciu ok 17 litrów, a jak wiesz jego pojemność z rezerwą wynosi 21 l.4. biegi nie wyskakują :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 podpowiedzial mi ktos dzisiaj ze mogl zostac nie spuszczony olej do konca-i tak moglo byc-tak czy inaczej spuszcze setke-u mnie spalanie wyszlo 6,4 l/100 km przy jezdzie glownie po miescie a wiec tak samo jak u ciebie-na trasie jeszcze nie sprawdzilem ale mam nadzieje to szybciutko nadrobic :buttrock: -podejrzewam ze ten moj miernik ma jakis defekcik ale nie za bardzo mi jest potrzebny do szczescia :D -swoja droga bardziej by sie przydala kontrolka temp.-troche mnie martwia te biegi ale jak mocniej zapinam to jest ok-dzieki za wszystkie podpowiedzipozdrps.nie obrazisz sie jak jeszcze kiedys o cos zapytam? :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 nie obrazisz sie jak jeszcze kiedys o cos zapytam?wal jak w dym! :buttrock:a z tymi biegami to chyba kwestia wyczucia, żeby dźwignia wykonała odpowiednio długi ruch; będzie good! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 yuzzek to znowu ja :buttrock: jak wiesz mam kawe od niedawna i caly czas ja poznaje-masz moze do niej instrukcje obslugi?ewentualnie moze wiesz gdzie mozna ja zdobyc-a juz super jakby byla w jez.polskim-pozdrps.a tego oleju to nie uwierzysz pol litra sposcilem 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 1. olej 8O - mogłeś uszkodzić silnik z takim naddatkiem oleju!2. mam serwisówkę po niemiecku, to niestety ok 90 MB w pdf! Zerknij na stronkę http://www.getronics.hu/csulok/motoros/manuals.htm tu są serwisówki zr-7 i S, ale zdaje się, że tylko po niemiecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 dzieki za link!bylem dzisiaj w serwisie kawy w wawie na bema-moze wiesz cos o nich?moje moto ma 10 000 km przebiegu -zalecili abym po 14 000 sie do nich udal na regulacje zaworow-jest to konieczne?gdzie serwisujesz swoja zr7 ?pozdrps.fajne stoja tam z750 :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 1. daj namiary na priva albo jak tam chcesz to prześlę Ci tabelkę z informacją co i kiedy należy przeglądać/wymieniać (po niemiecku, ale jak bedziesz miał problemy to Ci przetłumaczę); w każdym razie zaleca się sprawdzenie zaworów i synchronizację gaźników po 12.000 km2. moją serwisuję w Poznaniu (no i stoi lub stała tam z1000 :evil: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 bardzo chetnie:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monka Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 1. daj namiary na priva albo jak tam chcesz to prześlę Ci tabelkę z informacją co i kiedy należy przeglądać/wymieniać (po niemiecku' date=' ale jak bedziesz miał problemy to Ci przetłumaczę); w każdym razie zaleca się sprawdzenie zaworów i synchronizację gaźników po 12.000 km2. moją serwisuję w Poznaniu (no i stoi lub stała tam z1000 :crossy: )[/quote']Hejmozesz tez mi przeslac te informacje na [email protected] ?? bede wdziecznygdzie dokladnie w Poznaniu - Rapid?Mam juz przekulane ponad 24000 i wlasnie sie zastanawiam czy udac sie na regulacje - na razie nie zauwazylem zeby cos nie halo, moto jedzie git. Jakie sa symptomy zeby trzeba bylo udac sie na regulacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 . spalanie średnio mi wychodzi 6,5 a przy szybszej jeździe poza miastem do 7,0 - przy prędkości powiedzmy 130 - 140, kawałkami do 180; Twój ma owiewkę i przy szybszej jeździe z pewnością spali mniej; zdaje się, że Avalonowi z forum, który ma zr7S też mniej pali, może ma mniej nerwową prawicę To fakt że pali mi troszke mniej.Średnio nie przekracza 6l.Z reguły jest to 5,6-5,8l/100 a ostatnio jak bylismy z Forumowa wycieczka w Kazimierzu i Nałęczowie spalił 5l/100 a jechałem we dwie osoby z szybszą grupą (130-160/h) ZR7 robi sie coraz popularniejszy 8) Byłem w sobote u Pawła w warsztacie i po drodze widziałem ZR7 a i na miejscu u Pawła spotkałem kolege na Kawce w wersji "S" identycznej jak moja i nawet z tego samego roku. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi