sikora.vrd Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, też planuję wyprawędo Włoch w sierpniu, tylko że chciałbym jeszcze w drodze do włoch zahaczyć o bułgarię i trochę bałkanów, więc łączna trasa wyniosłaby około 7tys km (licząc z 3miasta) a czasowo to tak 3 tygodnie.trasa jest jeszcze do modyfikacji, ale ogólny zarys juz jest. a grupa jadących to tak 3 motocykle nie wiem czy wchodziłaby w grę taka opcja ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWAWA Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam , Jestem fanem żużla i jeśli 28 lipca trasa przebiegnie przez chorwackie Gorican a 11 lipca przez włoskie Terenzano to chętnie w międzyczasie "gdzieś się poszwędam " :-) ... prawie 100%%-towo . Dla niewtajemniczonych będzię tak jezdził Gollob, Hampel i spółka ...:-) http://maps.google.com/maps?hl=pl&q=Terenzano,+Pozzuolo+del+Friuli,+Italia&um=1&ie=UTF-8&ei=j-osT-3_BILd4QTgkbWgDg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=3&ved=0CBAQ_AUoAg http://maps.google.com/maps?hl=pl&q=Gori%C4%8Dan,+Me%C4%91imurska+%C5%BEupanija,+Chorwacja&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x4768bb361b0b933f:0xe9f446d66729cd1e,Gori%C4%8Dan,+Chorwacja&ei=HeosT-fONsbj4QTyks25Dg&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CDwQ8gEwAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Siemka, jeśli temat wciąż aktualny to też jestem chętny.U mnie pomysł narodził się w zeszłym roku w okolicach Dubrownika... wspólnie z ekipą chorwacką postanowiliśmy, że w przyszłym roku robimy Włochy. Niestety zainteresowania zbytniego nie ma więc chętnie podepnę się pod inna grupę.Preferowany termin to czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Kumpel w zeszłym roku był w Monte Carlo. Czyli zachaczyli tylko Pn Włochy. Mnie interesyje wyjazd w tamte okolice początek czerwca. Wiedeń, Graz, Wenecja (choć nie koniecznie) i Monte Carlo. Powrót Przez Szwajcarię, Munchen , Pragę. Tak se wymyśliłem. Chciałbym stanąć na ulicy gdzie odbywaja sie wyścigi :biggrin: . Czas pokaże. Jak nikogo nie namówię to i tak sam pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Kombinuje w lipcu na poludnie i biore Italie pod rozwage. Masz juz cos blizszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Kumpel w zeszłym roku był w Monte Carlo. Czyli zachaczyli tylko Pn Włochy. Mnie interesyje wyjazd w tamte okolice początek czerwca. Wiedeń, Graz, Wenecja (choć nie koniecznie) i Monte Carlo. Powrót Przez Szwajcarię, Munchen , Pragę. Tak se wymyśliłem. Chciałbym stanąć na ulicy gdzie odbywaja sie wyścigi :biggrin: . Czas pokaże. Jak nikogo nie namówię to i tak sam pojadę. Ja z kumplem planujemy wyrwać się w te rejony właśnie z początkiem czerwca. Może być Monte Carlo.może być Livigno lub cokolwiek innego, żeby było miło i sympatycznie.Trasa bez sztywnych punktów, bez napinania na luzie. Czas ok. 2 tyg. Jak by w górach było zimno lub trasy pozamykane to o zapasie jest Korsyka. Noclegi głównie pod dachem: pensjonaty, hoteliki tak żeby nas nie zrujnowało. Rok temu razem objechaliśmy całe Bałkany i było super (poznaliśmy się na tym forum).Jak by co to pisz!!! Pozdrawiam Romek :) Kumpel w zeszłym roku był w Monte Carlo. Czyli zachaczyli tylko Pn Włochy. Mnie interesyje wyjazd w tamte okolice początek czerwca. Wiedeń, Graz, Wenecja (choć nie koniecznie) i Monte Carlo. Powrót Przez Szwajcarię, Munchen , Pragę. Tak se wymyśliłem. Chciałbym stanąć na ulicy gdzie odbywaja sie wyścigi :biggrin: . Czas pokaże. Jak nikogo nie namówię to i tak sam pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JorgPL Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam ja podczepie sie pod temat mam w planie wyjazd 2 tygodniowy tzn poczatek sierpnia termin sztywny bez zmian w tym czasie mam urlop i nic na to nie poradze :plan trasy brak planu tylko kierunek Wlochy jazda wg gps i mapy noclegi namiot motele pensjonaty nic na sile nic z gory narzucone procz terminuTo jest moja pierwsza wyprawa i jade na dziko tak podobno jest najlepiej kwota jaka przeznaczam na ten wypad to jakies 3500pln do 4000pln max zapraszam chetnych A moze ktos wybiera sie w tym terminie byl juz w tamtych rejonach przetarl szlaki to ja jako zoltodziub bym chetnie dolaczyl Tak czy siak ja napewno jade pozdrowienia wszyskim szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Już ustaliłem mniej wiecej trasę. Mi najbardziej by pasowało około 10 - 15 czerwca Ale może być wcześniej kilka dni lub później, Czas mam. Głównie chyba chodzi o "wyczucie" pogody. Żeby nie zrobił się z tego hardcor w deszczu :banghead: . Zawsze lepiej jechać 2 - 3 moto. Weselej i pomysłów więcej i sponiewierać jest się z kim. Spanie oczywiście po taniości, pokoje, namiot. Trasę proponuję: Czechy, austria, włochy, montecarlo, powrót szwajcaria ,lichtensztajn, niemcy. Tak w skrócie. Ale może w trakcie coś innego się wymyśli. Tak, że czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Jak tam przygotowania do wyprawy?My ze znajomymi wyznaczyliśmy wstępnie taka trasę http://maps.google.p...m&via=1&t=m&z=5 Mam kilka pytań co do noclegów:- czy we Włoszech są najzwyklejsze pola namiotowe gdzie rozbijasz się swoim namiotem i płacisz 5-10 euro/osobę?- czy pojechalibyście w ciemno i szukali noclegów dopiero na miejscu? Pytam o to ponieważ rok temu w Chorwacji właśnie tak robiliśmy i wszystko pasowało. A teraz znajomi mówią, że tylko domki wchodzą w grę za około 65-80zł na osobę. Do tego trzeba je zarezerwować na miesiąc przed wyjazdem wpłacając 100% kwoty. Termin wyjazdu to 23 czerwiec - 5 lipiec więc na rezerwacje mamy ostatnie godziny :) Promem ktoś płynął na Korsyke/Sardynie? Podobno 150 euro (2osoby + motocykl) PS. od miesiąca gram w lotto... jak na razie wygrałem 2 x 24zł :) SALUTO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Noooo ambitna trasa w 13 dni. Na pewno dacie radę. Nic nie wiem niestety na temat campingów. Ja jadę na żywioł i się zobaczy jak będzie. Oby nie padało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Jezelii chodzi o pola namiotowe to tak samo jak wszedzie sa dostepne i nic nie trzeba rezerwowac no hyba ze b&b lub cos w tym rodzaju.Promy na Sardenie dostepne z buta ceny zalezne od przewoznika i czasu prezeprawy, zwykly nocny zaczyna sie od 70 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 nurek! masz info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_suchy Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam z Rzeszowa w drugiej połowie lipca również na dwa motocykle jedziemy do Włoch trasa : Czechy- Wiedeń ( nocleg na kempingu - z namiotem i moto z dwiema osobami za 25 euro ) mastepnie Klagenfurt , Willach . W alpach kretymi uliczkami - nastepnie Wenecja , Ravena , Rimini i odpoczynek w Porto San Giorgio nad morzem . W trakcie 10 dniowego pobytu na miejscu zwiedzimy Loreto , Fermo , Głównie plażowanie i powrót z noclegiem nad jeziorem w Klagenfurciue . Ktos jedzie w tamta strone? . Z naszej strony dwa motocykle z plecakami :)zapraszam moj email : [email protected] lub na fb morzemy sie zgadac http://www.facebook.com/#!/mariusz.suchy.73 Edytowane 29 Maja 2012 przez mariusz_suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam z Rzeszowa w drugiej połowie lipca również na dwa motocykle jedziemy do Włoch trasa : Czechy- Wiedeń ( nocleg na kempingu - z namiotem i moto z dwiema osobami za 25 euro ) mastepnie Klagenfurt , Willach . W alpach kretymi uliczkami - nastepnie Wenecja , Ravena , Rimini i odpoczynek w Porto San Giorgio nad morzem . W trakcie 10 dniowego pobytu na miejscu zwiedzimy Loreto , Fermo , Głównie plażowanie i powrót z noclegiem nad jeziorem w Klagenfurciue . Ktos jedzie w tamta strone? . Z naszej strony dwa motocykle z plecakami :)zapraszam moj email : [email protected] lub na fb morzemy sie zgadac http://www.facebook....ariusz.suchy.73 Ja za 12€ pieniądze pokój miałem w Mikulowie dwuosobowy. I flaszkę lokalnego wina gratis.Tyle, że nie w hotelu przy trasie tylko w pensjonacie 200m od centrum ( rynku ). Rzecz dotyczy 2010 roku.W zeszłym roku (2011) dałem się oszwabić i nocowałem przy trasie. 25€ za pokój dwuosobowy ( dla jednej osoby ).Jakby co, ja się targuję jak mi cena nie odpowiada. w 50% pensjonatów czy hoteli można negocjować ceny. Oczywiście rzecz dotyczy małych, familijny interesików, nie sieciowych.Mój rekord to z 75€ na 45€, we Włoszech. Dostałem kurewski apartament, z łożem na sześć osób, wszystko w czerwonym. Full wypas.Uwaga, nie dawajcie się robić w bambuko ze śniadaniami. Od razu przy negocjacjach mówić że rzecz dotyczy bed&breakfast. Uwaga. Dopisane.Mikulow leży na przejściu Cz-A.Lepie w Cz bo wszytko co turyście potrzeba o połowę taniej. Bed&breakfast&beer. Edytowane 29 Maja 2012 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi