Mary Jan Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam szanownych użytkowników, poszukuje pomocy w sprawie mojego kmx'a a mianowicie problemu ze sprzęgłem, już opisuje przypadek. Otóż maiłem lekki upadek po czym motór zaczął się dziwnie zachowywać, kiedy dodawałem gazu wchodził na obroty zaczynał wyć i nie ciągnął. Każdy bieg przy niskich obrotach działał przy większych zaczynał wyć, nie dało się jechać więcej niż 60-70 w miare normalnie. Wymieniłem tarcze sprzęgła i olej do tego wymieniłem napęd (bo już na to zasługiwał, ale to swoją drogą). Po zabiegu jednak objawy wcale sie nie poprawiły, są bez zmian. Nie da się normalnie jechać, sprzęgło sie ślizga, wyje na większych obrotach w ogóle nie chce ciągnąć. Nie mam pomysłu co to może być dlatego zamieszczam swój problem tutaj. Mam nadzieje, że ktoś coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mechanizm sprzęgła czyli : linka, klamka, dźwignia przy silniku sprawdziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mary Jan Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawdziłem, odpowiednio naciągnąłem i nasmarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashan40 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) zmień cały mechanizm sprzęgła powinno być dobrze sprawdz stan tej linki co idzie obok kopniaka i wchodzi do silinikazobacz na stan kosza sprzęgłowego itp :) Edytowane 22 Marca 2012 przez bashan40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi