Dima Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 mam mz es 250/2 robie remoncik i chcialem wyczyscic rure wydechowa w jaki sposob moge to zrobic?? slyszalem cos o wypakaniu ale podobno (co jest oczywiste) wydech straci kolor a raczej zyska nowy :) prosze o pomoc pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 czeeeeeePo wypalaniu wydechu zyskasz "piekny " żółtawy odcień , chyba ze przesadzisz to wtedy powychodzza roznokolorowe plamy na chromie , ja bym sobie wypalanie odpuscil bo duze ryzyko spartolenia sprawy , lepiej jest uzyc sody kaustycznej ktora wyżre wszystkie osady i inne syfy , tylko jedna uwaga soda kaustyczna jest silnie żrąca i trzeba uwazac zeby sie nie poparzyć !!! czyli gumowe rekawice i inne tego typu zabezpieczenia , bo oparzenia po tym specyfiku są bardzo nieprzyjemne :) (delikatnie mowiac) pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 a gdzie taką sode dostać???? :?: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 czeeeeTrzeba popytac w sklepach z artykulami chemicznymi albo gospodarstwa domowego , kiedys mozna bylo to dostac w takich miejscach a teraz to nie wiem . Ja mam stary zapas i nie musze kupowac :mrgreen: Te wszystkie "krety " do przepychania rur kanalizacyjnych sa robione chyba na podobnych zwiazkach , ale jeszcze tego nie probowalem pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Ooooo to mi też się przyda. Dzięki herflik! :) :smile2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Jeszcze takiego sposobu z ta soda niesłyszałem, no ale jak muwisz ze jest skuteczny to spoko trzeba bedzie sprubowac kiedys. Ja ostatnio swuj wydech wypalałem i jest ok, to fakt ze stracił kolor no ale ja przerabiałem swuj tłumnik wiec mi na kolorze nie zalezało bo i tak bede go malował na czarno a na koncówke wstawie róre z kwasówki i na koniec jeszcze ja wypoleruje. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 e z ta soda to przesada ja myje nia rece jak mam mocno uwalone smarem ale nie za czesto a tlumik czyszcze zdjemujac go i uderzajacz z wyczuciem o ziemie koncowka wchodzaca w zlaczke kolanko-tłumik kikla razy wlaniesz i wyleca syfy z tlumika (koncowka delikatne sie wywinie na zewnatrz ale wez mlotek dognij spowrotem i tak nie bedzie widac bo jest pod zlaczka najlepiej wlozyc kolanko i dopier wtedy doginac aby nie przegiac i nie zrobic z kola jajka :) ) czyscilem tak i w simie i w eci ale jesli ci sie tak zrobil ze masz zapchany to znaczy ze przesadzas z olejem w paliwie zanim to zrobisz sprawc czy jest ses etka na wolnych obrotach z tlumika powinno wyraznie czuc na dloni stumien spalin nawet w odleglosci paru centymetrow od dziury powinienes czuc mocny strumien a jak podkrecisz gazu to musi byc churagan ;) jesli przykladasz reke do dziury a tam ledwo cos dmucha to faktycznie tlumik zapchany ;) jesli bedziesz mial problemy z wlozeniem kolanka do tlumika to wez gumowy mlotek i wbijaj kolanko w tlumik albo przyloz deseczke do kolanka i zwyklym mlotkiem wbijaj z wyczuciem oczywiscie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dima Opublikowano 11 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 wielkie dzikeki za rady!!! co do tego stukania to chyba nic z tego nie wyjdzie :) kupilem es 250/2 z 69' i czuje ze mam strasznie zaolejony w środku wydech sprubuje najpiera postukac a reszte potraktuje soda -jesli ja oczywiscie kupie ale mam kumpla na chemii wiec cos sie zalatwi ;) jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam wszystkich ;) do zobaczneia na trasie i szerokiej drogii!!!! przedewszystkim bezpiecznej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 najlepiej wydech przeczyscisz w czasie jazdy na wysokich obrotach :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 czeeeeee sodą KAUSTYCZNĄ myjesz rece i nic Ci nie jest :?: :?: :?: :?: tą samą sodą ktorej uzywa sie do odkamieniania chlodnic samochodowych ? bo cos mi sie wydaje ze sie nie zrozumielismy :? soda kaustyczna jest bardzo mocnym srodkiem żrącym i trzeba jednak uwazac :!: :!: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 najlepiej wydech przeczyscisz w czasie jazdy na wysokich obrotach no to jest fakt nic nie czysci lepiej jak wysokie obroty silnika, a jeszcze szczelic sobie mała traske i motor odrazu nabiera wigoru pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 Soda kaustyczna: 1 DANE TOKSYKOLOGICZNE Substancja żrąca powoduje ciężkie oparzenia, szczególnie groźna dla oczu. NDS dla ludzi wynosi 0,5 mg/m3 powietrza. 2 OBJAWY ZATRUCIA Powoduje zmydlenie i rozpuszczenie tkanki organicznej, powstają miękkie strupy, które nie tamują dalszego przenikania sody w głąb tkanki. Szczególnie niebezpieczne jest działanie na oczy, zaprószenie oka może prowadzić do całkowitej utraty wzroku. 3 PIERWSZA POMOC Miejsca zanieczyszczone zmyć obficie wodą, a następnie zneutralizować około 1% roztworem słabego kwasu organicznego (cytrynowy, octowy itp.). W przypadku spożycia podać mleko, natychmiast zapewnić pomoc lekarską. Przy oparzeniach stosować środki dla trudno gojących się ran, jak np. dla oparzeń III-go stopnia. 4 ŚRODKI OCHRONY OSOBISTEJ Pełna osłona twarzy lub okulary ochronne, rękawice gumowe, fartuch, buty gumowe lub z PCV P.S. Soda kaustyczna to ciało stałe. Herflik, rozrabiasz to z wodą, czy z jak? Wlewasz to do rury, zatykasz czymś i trzęsiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 szczerze powiem ze u mnei ta soda kaustyczna srednio wyczyscila wydech nawet bardzo kiepsko powiedzial bym ale pewnei dlatego ze zalewalem zimna woda a nie np wrzatkiem............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 czeeerozrabiam to z wodą (gorącą ) , wlewam do rury w zatkanym wlotem (mam taki dorobiony gumowy korek ) , wylot zatykam reką ( grube gumowe rekawice , takie jak uzywaja elektrycy ) i potrzasam tym calym ustojstwem , jak sie potrzesie troche to zostawic na jakis czas potem znowu potrzasc i wylac , U mnie po dwoch razach rura byla czysciutka w srodku pozdrawiam herflik ps teraz stezenia tego roztworu nie pamietam ;) ale mam zapisane na scianie w garazu wiec przy najblizszej okazji sprawdze i podam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 herflik a mozna to zostawic np na cała no (12h) nic sie nie stanie nie wyzre mi wydechu zabardzo pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi