Skocz do zawartości

Opinie dotyczące Suzuki GSF1200s Bandit

Gość Gaarth
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Cześć!

Obecnie posiadam Bandita 1200 S i mogę coś tobie podpowiedziec. Mam Bandziora od 3 lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie jest to moj pierwszy motocykl. Najwieksza zaleta to oczywiscie silnik super odjazd elastyczny duzy moment, szybki. Powyzej 180 km/h troszke zaczyna wiac, no konkretnie zaczyna wiac, takze trzeba sie polozyc za szybka. Idealny w dalekie wypady. Zjezdzilem tym motorkiem troche poludniowej Europy i jestem zadowolony( dwie osoby bagaz). Wygodna pozycja na dalekie trasy.

Jedyna wada tego motocykla to duza rezerwa ok 6 litrów i spalanie nieco wyzsze niz u innych trasa 7,5 litra/ 100 km miasto 8-9/100km zalezy jak jezdzisz.

Mam zamiar w tym roku wymienic swoj motocykl wlasnie na Bandita ale nowego.

Moj jest na sprzedaz 1998 39000 km czarny metalik stan bdb.

cena atrakcyjna 15900 pln.

godny zainteresowania.

w razie pytan sluze rada i pomoca

pozdrowienia

Batoon

Bandit 1200 jest doskonaly w swojej kategorii, mialem go 3 lata. Swietny do ogolnej jazdy i do huliganstwa tez - piekne wheelie's sie robi. Lepszy od niego jest jedynie Yam FZ1 (w Europie chyba nazywany Fazer).

W mojej okolicy 1998 Bandit z malym przebiegiem mozna kupic za ponizej 10,000 zl, nowy FZ1 (rok 2002) widzialem za 25,000 zl.(w przeliczeniu).

hmm chciałbym mieszkać w twojej okolicy, to chyba 'nibylandia' ;-) a mógłbyś mi zaklepać takiego bandyte za 10 tys? pozdrawiam

pjETER

Janusz z tego co przeczytałem to masz pożądne doświadczenie. Mógłbyś mi napisać Twoje zdanie (porównać) na temat: Bandita 1200->Yami Xjr 1300->Suzuki GSX 1400, to podobne moto, wszsytkie naked, zbliżone silniki czy są jakieś przepaści między nimi, cechy charakterystyczne, no co się nastawić gdybym poważnie zaczął myśleć o zakupie?

dzieki pozdrawiam

p.j.ETER

Cze toście mnie dobili z tym spalaniem :( na necie w tescie pisało coś ok 6?-7?l na 100km

w przyszłym tygodniu prawdopodobnie sfinalizuje zakup owego cacka z 1998 roku i podobno przebiegiem 13 tys km

i ciekawe czy tyle bedzie żarł bo jak tak to dziś już chce go zamienic na cbr600f3<97 roku :)jeszcze pytanko na co zwracać uwage przy zakupie (oczyiwscie chodzi mi o tzw "kruczki") np czy sprzęgło sie klekocze nierównomierna praca jak zimny itp ,praca skrzyni biegów....

z góry dziękuje

WERA#111

Cze wwszystkim a szczegulnie SZRAMER-owi poznajech ta yamaszke na zdjeciu? (Podpowiem ci :( Piotr ) , ale wracajac do tematu. Musze cie rozczarowac bo zeczywiscie potwierdze zdanie kolegow ze 1200 ma spalanie na poziomie 8 a czasami i prawie 9 litrow w kazdym razie nigdy nieudalo sie znajomemu zejsc ponizej 7,5 l.

P.s

To jak to wkoncu bylo z ta Yamaha?:D

a jeszcze jako ciekawostke dodam ze kumpel niedawni kupil bandite 600 ( jest zdjecie w albumie) , zakupu dokonalismy w War.... i mial tak rozregulowane gazniki i co tam popadnie ze spalal !!! mysle ze niesklamie jak powiem ok 10l!!!! na 100km i to w trasie na autostradzie przy predkosci zedu 110-120km/h :( Ale tyeraz jest juz ok !.To juz chyba wszystko

Nara

• 4 miesiące temu...

Hej , sam jestem posiadaczem bandita 1200 od 3 lat, duzo nim zjezdzilem, owszem zre to jak smok jezedzac po 160 i wiecej na godzine dochodzil nawet do 12 literkow, ale na trasie jadac 90-110 km/h udalo mi sie zejsc na 5,7 do 6 litrow i to z pasazerem.

Wydaje mi sie ze to kwestia wyregulowania motocykla.

Pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...

nie mam bandita ale jezdze duzymi i mocnymi motocyklami. miałem mozliwosc kilka krotnie dosadac b12 i moje wrazenia sa jak naljabardziej pozytywne.b12 jest duzo bardziej interesujacy w moim mniemaniu niz np xjr1300 czy zrx 1100.