krzychufmx Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Siema. Otóż szykuję moją CR 125 1997r na sezon i powoli sobie wszystko robię, ale nie mogę znaleźć manuala jak wyregulować gaźnik w niej. Ba, nawet nie wiem gdzie mam w niej ustawić obroty. Więc jakby ktoś mógł to proszę o manual lub objaśnienie tego gaźnika. Z góry dzięki i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 IMO odpuść teraz regulacje gaźnika jak nie będziesz latał w zimę, bo jak sezon się zacznie to zabawa z ustawieniami będzie musiała zostać powtórzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Standardowe nastawy:- Śruba regulacji składu mieszanki wykręcona 2 obroty- Dysza główna 175- Dysza wspomagająca 52- iglica na trzecim ząbku- poziom paliwa 16mm Od tych ustawień zacznij, pojeździj na nich z 15-20 minut ostro a następnie sprawdź kolor świecy. Jeśli będzie czarna/mokra/okopcona musisz zubożyć mieszankę, jeśli szara/biała musisz wzbogacić. Regulujesz śrubą składu mieszanki, początkowo jeżeli świeca nie ma żądanego koloru, kręcisz pół obrotu( lub lepiej 0,25) w lewo lub prawo, ustawiasz prawidłową prędkość biegu jałowego pokrętłem ssania (kręcąc nim ), następnie przez 10-15 minut pałujesz i znów sprawdzasz kolor świecy, jeżeli kolor świecy zbliża się ku temu którego oczekujesz kręcisz dalej o pół obrotu i znowu jazda i sprawdzasz, jeżeli jest gorzej to kręcisz śrubą składu mieszanki w drugą stronę. Dane te są odpowiednie gdy jeździsz w przedziale temperaturowym 14-26 stopni na plusie i na wysokości do 299m n.p.m więc nie bierz ich za bardzo do siebie :icon_razz: Metodą prób i błędów wyregulujesz gaźnik, lecz potrzeba ci cierpliwości do tego. Dodam że filtr powietrza musi być czyściutki. Dla obecnych temp zalecenie to 1,5-1,75 obr śruby składu mieszanki i iglica na 4 ząbku a dysza główna 180 :tongue: Ale jak mówi Patryk jeśli w zimie nie latasz to odpuść bo na wiosne czeka Cię nowa zabawaPS: Jeśli już byś się zdecydował na regulacje to świeca ma mieć ceglasty kolor Edytowane 7 Grudnia 2011 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychufmx Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Żeby ją powtórzyć nawet, muszę się dowiedzieć jak ją wykonać ;pDzięki za poradę rafael :) Edytowane 7 Grudnia 2011 przez krzychufmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jeśli osiągniesz jakieś efekty to napisz jak ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi