forrest2000 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 W moim rozumieniu wskazanie poziomu paliwa na wyświetlaczu musimy traktować jako wskazanie pomocnicze. W mojej Venturce gdy wskazanie przechodzi na dwie kreski po przejechaniu kilku kilometrów włącza się pomarańczowa kontrolka rezerwy na desce rozdzielczej, po przejechaniu jeszcze kilku kilometrów muszę przekręcić kranik na rezerwę i wskaźnik przebiegu kilometrów przechodzi w tryb "fuel". Od tego momentu mam 30 mil do przymusowego postoju lub zatankowania. Gdy mam do przymusowego postoju 15 mil wskaźnik pomocniczy poziomu paliwa przechodzi w jedna kreskę. Nie wiem kiedy ostatnia kreska znika bo nie doszedłem do tego etapu. Przypuszczam, że może zniknąć wraz z moim usmiechem z twarzy gdy moto staje w szczerych pojach z powodu braku paliwa. Reasumując, ja odbieram wskaźnik na wyswietlaczu jako pomocniczy bo widzę, że w różnych Venturach różnie jest ustawiony bo daje inne wskazania tj. ktoś ma rezerwę na dwóch kreskach a inna osoba na jednej kresce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Siemanko Forrest. Nie zwracam uwagi na ten czujnik, bo szkoda mi 250 zł na nowy. W Vz 800 nie było, ani kontrolki, ani czujnika. Było dobrze :)Tak sobie myśl, że jak zapali się pomarańczowa kontrolka to trzeba lać. No i tylę Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Rozumiem Cię dokładnie Harbuziku. Kiedyś przy okazji sobie wymienisz. Ważne, że działa pomarańczowa a w dodatku mamy kranik rezerwy - nie przegapimy monentu tankowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi