Gość jerzy Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Już mam dosyć - wymieniełem wszystkie dysze - cały zestaw naprawczy łÂšcznie z zaworkiem, ustawiłem poziom paliwa na pływakach - a on tylko pali na ssaniu. WyraŸnie nie dostaje paliwaCo jest grane??? HELPJuż w desperacji pomyĹlałem o drugim gaŸniku :ehz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 sprawdz czy nie ciagnie lewego powietrza bo to mi sie wydaje przyczyna pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 sprawdz czy nie ciagnie lewego powietrza bo to mi sie wydaje przyczyna pozdro @i tu Malpa pojawia sie pytanie: jak to zrobic? bo u mnie chyba ciagnie (czasami obroty skacza jak szalone...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 no ciezko to sprawdzic najprostrza rzecza bedzie rozebrac i zózyc jeszcze raz uszczelniajac wszystkie połaczenia np. silikonem mozesz równiez zapalic fajeczke i dmuchnac w np gazniczek i zobaczysz czy zaciagnie dymek. Tak w aucie odkryłem nieszczelnosc zawora jak dmuchnełem w układ ssacy to czasami nastepywał wydmuch dymu. Tez jak robiłem opla astre no ale tam nieszczelnosc miedzy głowica a kolektorem ssacym była juz nawet słyszalna no ale puscczenie dymu w kierunku tej nieszczelnosci bardzo dokładnie pokazało jak zaciaga lewe powietrze. W silnikach jednocylindrowych ( MZ ) nie wystepuje az takie duze zasysanie mieszaninki jak w silnikach 4cylindrowych wiec nie wiem czy ten tescik z fajeczka bedzie widoczny. No ale mozna zawsze sprubowac przy okazji. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 dobry pomysl, musisz to opatentowac :) a w ktorych miejscach moze zasysac to powietrze? wiem ze na pewno przez ziemeringi na wale, ale gdzie jeszcze Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 miedzy cylindrem a gaznikiem, np. na opasce, na uszczelce miedzy cylindrem a krycem. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi