Budzik-WGR Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 No Własnie Tak Jak w temacIE!!Slyszalem i wiem ze Tam jest Inaczej z Kablami...... Jak To zmienic Samemu!!??? Z Góry dzieki za konkretne odpowiedzi! :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 ciiiiiiiii :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Oj SKubi......Odkąd jestes K*rwa na tym forum zwracasz Tylko same uwagi na temat Ortografi :D a to jest forum motocyklistów a nie POLONISTów!!!A Admin juz sie O Tym Wypowiadal!!! Ps. Nie kazdy jest taki poprawny jak Ty :x Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Czolem! Jesli zmieniasz mechaniczny na elektroniczny, to ja to robilem tydzien temu wdlug wskazowek od Zbyhoo.Wszystko dziala fantastycznie wiec...A regler kupilem ten polski, czarny z trzema koncowkami.To mialem od Zbyhoo: Wymiana regulatora mechanicznego na elektroniczny 3-stykowy - zdjąć przewód z akumulatora (ja wyjalem wszystkie bezpieczniki) - przed zdemontowaniem starego regulatora zdjąć końcówkę przewodu czerwono-żółtego z zacisku "D+". Z zacisku 51 zdjąć przewód czerwony i znaleźć miejsce, do którego podłączony jest drugi jego koniec, zdjąć go także, a na jego miejsce nasunąć przewód czerwono-żółty, zdjęty z "D+". Odcinek czerwonego przewodu jest przy tym regulatorze niepotrzebny. Kolejne przewody zdejmować z zacisków starego regulatora i nasuwać na zaciski nowego: brązowy "D-" (masa), zielono-niebieski "DF" (wzbudzenia) oraz podwójny zielono-czerwony "61".Teraz mozesz zdemontować stary regulator i na jego miejsce założyć nowy z podłączonymi przewodami.No i zostaje uruchomić silnik. Po dodaniu gazu kontrolka ładowania powinna zgasnąć... U mnie wszystko zrobilem wg. opisu i po odpaleniu kontrolka zgasla. Nie zauwazylem zadnej negatywnej roznicy w jego pracy, a wydaje mi sie, ze swiatlo swieci mocniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 DZieki Zbyhu,,,,,,, Tylko napusz mi jeszcze Co To Sa za oznaczenia i jesli sa gdzies napisane to GdziE?? Z Góry dzieki :idea: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 te oznaczenia sa napisane na regulatorze zarówno na tym starym mechanicznym jak i na elektronicznym. Ja tez kupiłem ten polski a koles w sklepie spytał sie mnie czy wiem jak podłaczyc a ja niebardzo wiec dał mi instrukcje podłaczenia, dzieki niej nie miałem zadnego problemu. skubi bys cos napisał dotyczacego tematu a nie pierdolił o błedach pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Czolem! Tak jak pisze M@lpa - oznaczenia sa na obu regulatorach. Na elektroniku na obudowie, zas na mechanicznym na blaszkach, do ktorych podlaczasz konektorki. Moga byc niewidoczne (jak u mnie), bo blaszki byly cale zasyfione. Ale po oskrobaniu syfu srubokretem juz wszystko bylo jasne :).A poza tym zawsze masz tez opisane kolory kabli, co tez jest jakas wskazowka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 7 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Dzieki!!!! O rezultatach napisze Jak wymienie :)!!! POzdro!! :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 ja juz wymiewniłem jakies 2 tyg temu i mówie ze warto w to zainwestowac. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi