plenerowy Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam. Yamaha wr400 nagle po wyjściu z zakrętu nie chce wejsc do konca na obroty, nawet mocy nie ma, nie da sie jezdzic. dojechalem na niskich obrotach do garazu . po szybkim dodaniu gazu gasnie a po powolnym dodaniu dochodzi do pewnej granicy( srednie obroty) i dalej ani rusz;/ strzela w wydech ogniem i kolanko czerwone po chwili... silnik w porzadku, cewka, czujnik halla z statorem tez, moduł sprawdze w weekend jesli sie wyrobię. Teraz pytanie czy to gaznik czy moduł. Dodam, że sąsiad mechanik przy mnie go czyscil po awarii tej i dalej to samo. Wrażenia jak by mial opóźniony zapłon. :Proszę o rady. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sante Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Z tych dwóch rzeczy jakie wymieniłeś to raczej na pewno moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 a świece podmieniałeś? ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 coś z zapłonem. Nie znam, tego modelu. Ma zapłon na aku czy magneto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenerowy Opublikowano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Wyposażony w magneto.Świeca zawsze pierwsza jest u mnie sprawdzana. Mam 2 nowe. Możliwe, ze mapy zapłonu są niewłaściwe. Teraz sobie przypominam, że podobne objawy miałem ale w dwusuwie jak się stator poluzował na śrubkach. Gaźnik tak nagle by nie rozregulował się chyba;D Muszę dokładnie się upewnić bo 300 zł za moduł używany wydać na marne to nie na moją kieszeń bo nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sante Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Jak się nie orientujesz w elektronice to daj komuś moduł do sprawdzenia. Naprawa raczej wyjdzie Ci taniej niż używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenerowy Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Jednak do wiosny nie wyjadę nim;/ dziś odpalił na kopa (ale po spuszczeniu płynu chłodniczego) chodził prawidłowo . po zalaniu płynem chwilę chodził, zgasiłem go i już trzeba zaciągać go... płyn na świecy... uszczelka pod głowicą nowa zakładana...w chłodnicy po odkręceniu korka wlewu to woda kręży tak szybko jak by się gotowała... głowica do sprawdzenia ale gdzie? Zna ktoś jakiś serwis tani do sprawdzenia głowicy w okolicach Bydgoszczy ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Odpalanie silnika bez płynu chłodniczego to dość ryzykowne.. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenerowy Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 jurbassteck nic nie wnosisz do tematu;p Znaczy mało płynu miałem ale chwilkę odpaliłem . szkoda silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenerowy Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 ponad 2,5 miecha w serwisie moto stało ;o lekka przesada ... Okazało się, że cylinder poszedł do planowania bo jakimś cudem tuleja mikroskopijnie wystawała. Dlatego uszczelką puszczało płyn chłodniczy do komory spalania i oleju. Potem wymienili mi łańcuszek rozrządu, fajkę , moduł naprawili, dodatkowo lagi naprostowali z półką i psia mać 2 tysie poszły .Można śmigać w końcu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi