maddhin87 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam,szukam pomocy/rady...Od kilku dni mam Z1000 ST (model US) i było wsio cacy, a 2 dni temu jadąc w korku zgasł mi silnik i musiałem dać CHOKE maksymalnie do góry, żeby móc ruszyć.Gdy motocykl stał już na parkingu i był zimny, to chciałem go odpalić.Zastartował tylko na maksymalnym CHOKE, odkręciłem kranik, a silnik klekoczał w ten sposób: TAKA-TAKA-TAKA-TAKA (miał niskie obroty).Od czasu do czasu podniósł sobie obroty i wtedy wydech strzelał od czasu do czasu.Gdy silnik był już wmiarę ciepły i zakręciłem lekko manetką gazu, to silnik gasł.Dzisiaj miałem problemy ze startem i wkońcu rozładował się akumulator.Poprzedni właściciel dał robić silnik od podstaw w Liberty Motors w Łodzi... Co to może być?Będzie drogo? Jestem z Trójmiasta, możę polecicie mi kogoś z okolicy?Problem jest taki, że nie mogę się nim nigdzie ruszyć. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Kickstarter musi być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddhin87 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam,szukam pomocy/rady...Od kilku dni mam Z1000 ST (model US) i było wsio cacy, a 2 dni temu jadąc w korku zgasł mi silnik i musiałem dać CHOKE maksymalnie do góry, żeby móc ruszyć.Gdy motocykl stał już na parkingu i był zimny, to chciałem go odpalić.Zastartował tylko na maksymalnym CHOKE, odkręciłem kranik, a silnik klekoczał w ten sposób: TAKA-TAKA-TAKA-TAKA (miał niskie obroty).Od czasu do czasu podniósł sobie obroty i wtedy wydech strzelał od czasu do czasu.Gdy silnik był już wmiarę ciepły i zakręciłem lekko manetką gazu, to silnik gasł.Dzisiaj miałem problemy ze startem i wkońcu rozładował się akumulator.Poprzedni właściciel dał robić silnik od podstaw w Liberty Motors w Łodzi... Co to może być?Będzie drogo? Jestem z Trójmiasta, możę polecicie mi kogoś z okolicy?Problem jest taki, że nie mogę się nim nigdzie ruszyć. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Kickstarter musi być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam,szukam pomocy/rady...Od kilku dni mam Z1000 ST (model US) i było wsio cacy, a 2 dni temu jadąc w korku zgasł mi silnik i musiałem dać CHOKE maksymalnie do góry, żeby móc ruszyć.Gdy motocykl stał już na parkingu i był zimny, to chciałem go odpalić.Zastartował tylko na maksymalnym CHOKE, odkręciłem kranik, a silnik klekoczał w ten sposób: TAKA-TAKA-TAKA-TAKA (miał niskie obroty).Od czasu do czasu podniósł sobie obroty i wtedy wydech strzelał od czasu do czasu.Gdy silnik był już wmiarę ciepły i zakręciłem lekko manetką gazu, to silnik gasł.Dzisiaj miałem problemy ze startem i wkońcu rozładował się akumulator.Poprzedni właściciel dał robić silnik od podstaw w Liberty Motors w Łodzi... Co to może być?Będzie drogo? Jestem z Trójmiasta, możę polecicie mi kogoś z okolicy?Problem jest taki, że nie mogę się nim nigdzie ruszyć. Pozdrawiam, Marcin Silnik nie palił na wszystkie cylindry stąd ten klekot.Naładuj akumulator. wymień świece na nowe i odpal silnik na ssaniu a po chwil sprawdź czy wszystkie kolanka wydechu mają podobną temperaturę.Jeżeli jedno 9zwłaszcza trzecie ) jest zimne to zn. masz problem z gaźnikami. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddhin87 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Silnik nie palił na wszystkie cylindry stąd ten klekot.Naładuj akumulator. wymień świece na nowe i odpal silnik na ssaniu a po chwil sprawdź czy wszystkie kolanka wydechu mają podobną temperaturę.Jeżeli jedno 9zwłaszcza trzecie ) jest zimne to zn. masz problem z gaźnikami. Super, dzięki bardzo za radę!Wciągu dnia postaram się tym zając i napiszę co wyszło. Pozdrawiam! Cytuj Kickstarter musi być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi