Skocz do zawartości

Jawa 250 - użytkowanie

Gość Panek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Czy Jawa 250 pomimo upływu lat nadaje się jako motocykl do podróżowania w niedalekie trasy jak i w mieście w miarę bezawaryjnie ? {Nie ma motocykla bezawaryjnego :wink: }

Pytam dlatego, że znam osobę która taki motocykl posiada, mało użytkowany w oryginalnym stanie(od kilku lat nieużytkowany) i zastanawia się nad jego sprzedażą.

Użytkował bym go często, tak jak moją WSK 125, która służy bezawaryjnie. Dlatego prosił bym o wasze opinie w tym temacie :)

jasne ze sie nadaje, znam osoby co na dalsze trasy jawa cisneli, najwazniejsze to stan motocykla- a wiadomo jawa lubi sie sypnać w najmniej odpowiednich momentach, a jezeli masz pewne moto, lub sam zadbałeś o jego stan to wiesz już :flesje:

Edytowane przez cinekban87

A jak sprawuje się elektryka w tym motocyklu ? Przeglądałem niektóre strony internetowe i wiele osób napisało, że często zdarzają się problemy z ładowaniem, itp. Czy to zależy tylko od złego stanu technicznego motocykla i jego nieodpowiednim serwisowaniu ?

Wiele starszych osób, których o to pytałem odpowiadali, że nie mieli z tym problemu :cool:

Jeśli nie dbasz o prądnicę to na pewno ładowanie klęknie w trasie, w deszczu, gdzieś w środku nocy na zadupiu. Zaniedbane Jawy lubą dramatyzować czyli sypać się w takich akurat okolicznościach.

Jeśli będziesz dbał o stan przewodów, połączeń i prądnicę to wszystko będzie wporzo.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.