Gość Panek Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Witam ! Czy Jawa 250 pomimo upływu lat nadaje się jako motocykl do podróżowania w niedalekie trasy jak i w mieście w miarę bezawaryjnie ? {Nie ma motocykla bezawaryjnego :wink: } Pytam dlatego, że znam osobę która taki motocykl posiada, mało użytkowany w oryginalnym stanie(od kilku lat nieużytkowany) i zastanawia się nad jego sprzedażą. Użytkował bym go często, tak jak moją WSK 125, która służy bezawaryjnie. Dlatego prosił bym o wasze opinie w tym temacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) jasne ze sie nadaje, znam osoby co na dalsze trasy jawa cisneli, najwazniejsze to stan motocykla- a wiadomo jawa lubi sie sypnać w najmniej odpowiednich momentach, a jezeli masz pewne moto, lub sam zadbałeś o jego stan to wiesz już :flesje: Edytowane 8 Października 2011 przez cinekban87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 W sumie jawy z lat 60 to wg mnie całkiem fajne sprzęty (czego nie powiem o TS-kach). Jak jest zadbana potrafi być mało awaryjna. I co najlepsze - jak o nią dbasz to wraz z wiekiem zyskuje na wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 A jak sprawuje się elektryka w tym motocyklu ? Przeglądałem niektóre strony internetowe i wiele osób napisało, że często zdarzają się problemy z ładowaniem, itp. Czy to zależy tylko od złego stanu technicznego motocykla i jego nieodpowiednim serwisowaniu ? Wiele starszych osób, których o to pytałem odpowiadali, że nie mieli z tym problemu :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 to zależy od stanu, jesli chcesz kupic taki motocykl to trzeba go przygotować do trasy, co do ładowania to u mnie jak kiedys mialem szczotki czesto leciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Jeśli nie dbasz o prądnicę to na pewno ładowanie klęknie w trasie, w deszczu, gdzieś w środku nocy na zadupiu. Zaniedbane Jawy lubą dramatyzować czyli sypać się w takich akurat okolicznościach. Jeśli będziesz dbał o stan przewodów, połączeń i prądnicę to wszystko będzie wporzo. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 (edytowane) Ok. Dzięki :cool: Mam nadzieje, że uda mi się kupić ten motocykl w najbliższym czasie. Edytowane 14 Października 2011 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi