NAZI Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 W nowym "Motocyklu" jest artykuł o ETZtach :mrgreen: :mrgreen: I w jednym momencie napisali ze w ETZ jesli sie stosuje dobry olej mozna robic mieszanke nawet 1:100. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 O w morde!Artukuł o etkach? :D Mógłby ktoś zarzucić skana tego artukółu na forum?Bardzo mnie to zaciekawiło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Hey!penie to tak samo jak z tym paliwem żę gdyby było nieskończenie dobre to MZ osiągnąłby nieskończoną moc. Pytanie po co? i na jak długo? Zysk z tego procederu pewnie niewielki, bo dobry olej - nie wiem czy aż "tak" dobry kosztuje z 5 dych za litr a taki sobie pewnie koło 2 dych. ( sory ale dawno nie kupowałem).Zatem lanie mniejszej ilości lepszego za większe pieniądze jest patrząc z perspektywy kieszeni nieporozumieniem a ryzyko zespucia silnika spore. Osobiście przerabialem taki eksperyment na przejściu z oleju mineralnego do zawiasów typu LUX DW na jakiś tam full syntetyk. ( byłem wtedy nie swiadom co to syntetyk) Ten drugi okazało się żę był naprawdę doskonały - po tygodniu oddałem gar do szlifu pod nowy tłok i wał do wymiany zestawu naprawczego. Amen. Raczej na bazie tych przesympatycznych doświadczeń choć mineło już chyba z 20 lat nie polecam w tej materii eksperymentów.Pozdrawiam.Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 ja tam wole lac tyle ile przewidział producent 1:50 i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Pier Ten teges te Experymenty!!! :) :D Ja tam leje 1:50 I Jest Gut!!! Pozdro!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 podejrzewam ze ten kto pisal ten artykul wymyslal czysto teoretycznie..... jezeli tak by nie bylo to by napisal blizej co to ma yc za olej! wiadomo ze gdzies moze istnieje taki idealny olej ale czy to sie oplaca.............???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Trzeba tez napomknąć ze za czasów jak Mz były robione nie było takich dobrodziejstw jak Miksol na przykład.Także taki olej do etek moim zdaniem spokojnie spełnia wymagania, tak samo z benzyną, U95 to dla etek wystarczająco, a eurosuper to w ogóle full wypas. Wiec nie ma co sie bać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 niejest to czysta teoria bo czytalem w niemieckiej servisowce ze jest taka mozliwosc, osobiscie uwazam ze lepiej lac dobry i 1:50 Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 ostatnio tez slyszalem taka teorie ze mozna lac jakies tam super oleje 1:100 do mz . nie jestem do tego przekonany, ja tam daje zwykły mixol - litr wychodzi po 6 zł w butlekach po 5 litrow. po 11 tys km spręzanie mam 9,8 wiec to mowi samo za siebie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi