Skocz do zawartości

Stwierdzenie "Motocykla"

NAZI
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysztof

Hey!

penie to tak samo jak z tym paliwem żę gdyby było nieskończenie dobre to MZ osiągnąłby nieskończoną moc. Pytanie po co? i na jak długo? Zysk z tego procederu pewnie niewielki, bo dobry olej - nie wiem czy aż "tak" dobry kosztuje z 5 dych za litr a taki sobie pewnie koło 2 dych. ( sory ale dawno nie kupowałem).

Zatem lanie mniejszej ilości lepszego za większe pieniądze jest patrząc z perspektywy kieszeni nieporozumieniem a ryzyko zespucia silnika spore. Osobiście przerabialem taki eksperyment na przejściu z oleju mineralnego do zawiasów typu LUX DW na jakiś tam full syntetyk. ( byłem wtedy nie swiadom co to syntetyk) Ten drugi okazało się żę był naprawdę doskonały - po tygodniu oddałem gar do szlifu pod nowy tłok i wał do wymiany zestawu naprawczego. Amen.

Raczej na bazie tych przesympatycznych doświadczeń choć mineło już chyba z 20 lat nie polecam w tej materii eksperymentów.

Pozdrawiam.

Krzysztof.

Trzeba tez napomknąć ze za czasów jak Mz były robione nie było takich dobrodziejstw jak Miksol na przykład.

Także taki olej do etek moim zdaniem spokojnie spełnia wymagania, tak samo z benzyną, U95 to dla etek wystarczająco, a eurosuper to w ogóle full wypas. Wiec nie ma co sie bać :D

ostatnio tez slyszalem taka teorie ze mozna lac jakies tam super oleje 1:100 do mz . nie jestem do tego przekonany,

ja tam daje zwykły mixol - litr wychodzi po 6 zł w butlekach po 5 litrow. po 11 tys km spręzanie mam 9,8 wiec to mowi samo za siebie.

pozdrawiam