vip1540 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam .Mam taki problem z moja rska nie chce palic na rozrusznik powodem jest tego brak iskry .natomiast gdy popchnę moto od razu zapali i działa normalnie procz tego ze gaśnie na niskich obrotach .Stwierdziłem ze rozrusznik nie jest w stanie uzyskać wystarczających obrotów aby iskra sie pojawiła tak jak to się stało na zapych . moje pytanie jest takie dlaczego nie ma iskry na wolnych obrotach silnika .Sprawdzałem już cewke swiece są ok Mozę ktoś z was miał podobny problem do mojego jeśli tak prosił bym o pomoc lub jakiegoś znawce . Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 A akumulator i jego ładowanie masz sprawne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip1540 Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 tak ładowanie jest aku jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Masz problem ze zbyt małym prądem w aku lub Ci po prostu rozrusznik go pożera, a wtedy aku nie ma już z czego dać na iskrę. Lub też masz gdzieś słabe połączenia na przewodach od aku. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip1540 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 NO jeśli by tak było to by mi gasły światła przy kręceniu rozrusznikiem .a nie gasną a przy odkręconej świecy rozrusznik nie ma ciężko a i tak nie ma iskry.Cos gdzieś czytałem ze gdzieś jest za duza przerwa i dlatego nie ma iskry na wolnych obrotach a na dużych tak ale nie wiem o co dokładnie chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 nie wiem jak to u ciebie tam jest w moto ale ja w takim przypadku szykałbym czy gdzieś przypadkiem coś sie nie utleniło i nie łączy a potem dopiero szukał przyczyny gdzies indziej... sprawdz jeszcze elementy które dają iskre Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip1540 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 jutro pójdę od iskrownika po kablach az po cewkę i zobaczę czy wszystko jest ok .ale zastanawia mnie to iz mam go ustawione na 3 tys obrotów a i tak po chwili gasnie bez dodawania gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Jaką masz przerwę na tej świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip1540 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 cewka wogle nie daje iskry na wolnych obrotach :/ Witam ;]Problemem była zbyt duza przerwa pomiędzy magnetem a tym stykiem zmniejszenie przerwy załatwiło problem i moto działa normalnie ;] Dzięki za zainteresowanie się ;] Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 to dobrze ze problem sie juz rozwiązał i można dalej :crossy: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi