Skocz do zawartości

wałek rozrządu xr 400

PINHEAD
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to czy jak koło zębate obrócimy o 180 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub odwrotnie,a wałek rozrządu przy montażu w głowicy ustawiamy na te trzy kreseczki na kole to garbiki bedziemy mieli raz na górze a innym razem na dole

Zobacz na tej fotce-chyba jest odwrotnie co?? foto zapożyczyłem z innego tematu

http://img697.imageshack.us/img697/9956/xr400005.jpg

Chodzi mi o to czy jak koło zębate obrócimy o 180 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub odwrotnie,a wałek rozrządu przy montażu w głowicy ustawiamy na te trzy kreseczki na kole to garbiki bedziemy mieli raz na górze a innym razem na dole

Zobacz na tej fotce-chyba jest odwrotnie co?? foto zapożyczyłem z innego tematu

http://img697.images...56/xr400005.jpg

koło na wałku możesz sobie przykręcać jak chcesz, nie da się go źle przykręcić na wałku(trzeba tylko pamiętać o kleju do gwintów i odpowiedniej sile), natomiast wałek rorządu ma być ustawiony zgonie z wałem(tłok idealnie w gmp, znaki na zębatce rozrządu idealnie w takiej samej odległości od krawędzi głowicy) i tyle

No spoko-dzięki-złożyłem-znaki na kole idealnie ustawione z głowicą i znakiem "T"-zawory ustawione idealnie-nie chciała mi na początku zapalić-ale poszło-jedyne co mnie martwi to strzelanie w tłumik jak schodzi z obrotów i na wolnych z lekka nierówna praca silnika-ale podejrzewam że gaźnik trzeba wyregulować-jest mikuni z pompką

Z obrotów schodzi płynnie-nic się nie wiesza-tylko sobie walnie w wydech z dwa razy-jak jadę to tak samo-puszczam gaz i walnie-wydech oryginalny ma-zdejme troche paliwa z gaźnika

I jeszcze jedno-bede wymieniał olej-jak miałem suzuki dr to lałem castrola-a do hondy jaki najlepiej wlać bo nie wiem jaki był??