Tobik Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 Witajcie Mztkowicze :) mam taki problem: jak odpale maszyne jak wyciagne ja z garazu, to pali, chodzi elegancko na nózce stoi, ale po jakis 10-15 sekundach tak jakby obroty spadaja i muli strasznie, jak chce przygazowac to nie da rady wskazówka na obrotomierzu dobija do 2-3 co najwyżej, taki stan rzeczy trwa około 30 sekund, potem etka wchodzi na normalne obroty, no i potem ruszam. Podczas jazdy, czasmi występuje te mulenie ale to jak zredukuje i coągne z niższych obrotów potem. Gdy etka postoi az do wystygnięcia występuje podobna sytuacja :) Co o tym wszystkim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 raczej gaznik (krotko ale rzeczowo) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 Przerwa na Platynkach!!!GaznikSwieca!!! Sprawdz to i daqj znac!!! :arrow: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 wzbyt bogata mieszanka, za zimna swieca. Swieca na niskich obrotach nie osiaga temperatury samooczyszczenia co powoduje powstanie nagaru, jak dodasz kazu iskra staje sie za słaba a nawet jej brak czasami dlatego muli i sie dusi no ale jak ja tak dłuzej pomeczysz to wkoncu złapie temperature samooczyszczenia i bedzie ok. zrób tak:- opusc iglice o jeden zombek- sruby regulacyjne biegu jałowego odkrec tak jak jest napisane w ksiazce jak to nie pomoze to zajebaj z komara swiece iskre 75 to na niskich obrotach bedzie chodzic idealnie Ja tak teraz miałem w swojej MZ jak wiadomo jest teraz na dotarciu i nie moge osiagac nia zbyt duzych przedkosci obrotowych. Przez to padły mi dwie swiece jedna NGK i druga BOSCHA ale sie wkuzyłem 24 zł poszło sie je**ac dlatego kupiłem sobie teraz iskre 75 jezdziłem 2 dni spokojnie i nic a tamte padały po niecałym jednym dniu. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dzieki za odp. Gaznik raczej to nie bedzie, bo mialem nidawno czyszczony i regulowany przez kumpla, ktory naprawde zna sie na tym :) Hmm M@lpa wyprobuje Twoje rady, ale co za pogoda u mnie jest dzis, ze raczej nie wyjade :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 jak to niepomoze to pisz razem cos napewno wymyslimy pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi