Skocz do zawartości

Etka coś mi nieładnie muli:)

Tobik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Mztkowicze :) mam taki problem: jak odpale maszyne jak wyciagne ja z garazu, to pali, chodzi elegancko na nózce stoi, ale po jakis 10-15 sekundach tak jakby obroty spadaja i muli strasznie, jak chce przygazowac to nie da rady wskazówka na obrotomierzu dobija do 2-3 co najwyżej, taki stan rzeczy trwa około 30 sekund, potem etka wchodzi na normalne obroty, no i potem ruszam. Podczas jazdy, czasmi występuje te mulenie ale to jak zredukuje i coągne z niższych obrotów potem. Gdy etka postoi az do wystygnięcia występuje podobna sytuacja :)

Co o tym wszystkim sądzicie?

wzbyt bogata mieszanka, za zimna swieca. Swieca na niskich obrotach nie osiaga temperatury samooczyszczenia co powoduje powstanie nagaru, jak dodasz kazu iskra staje sie za słaba a nawet jej brak czasami dlatego muli i sie dusi no ale jak ja tak dłuzej pomeczysz to wkoncu złapie temperature samooczyszczenia i bedzie ok.

zrób tak:

- opusc iglice o jeden zombek

- sruby regulacyjne biegu jałowego odkrec tak jak jest napisane w ksiazce

jak to nie pomoze to zajebaj z komara swiece iskre 75 to na niskich obrotach bedzie chodzic idealnie

Ja tak teraz miałem w swojej MZ jak wiadomo jest teraz na dotarciu i nie moge osiagac nia zbyt duzych przedkosci obrotowych. Przez to padły mi dwie swiece jedna NGK i druga BOSCHA ale sie wkuzyłem 24 zł poszło sie je**ac dlatego kupiłem sobie teraz iskre 75 jezdziłem 2 dni spokojnie i nic a tamte padały po niecałym jednym dniu.

pozdro @